• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości Brekina

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.914 388 20
Widzę, że idą śladem wydawanych przez IXO modeli. Nawet barwy te same. Mogli by tylko poprawić jakość chromów, jak to już wcześniej kolega @saaro napisał.

Seweryn2802

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 1 0
Nie wiem, ale mnie nie przekonują te amerykańskie ciężarówki Brekiny. Popatrzcie na kształt przedniej szyby i porównajcie z oryginałem - Herpa wypada tutaj o wiele lepiej patrząc na sam kształt szyby i jej wysokość.

Załączniki

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.596 69 0
https://www.modafo.de/katalog/Brekina-2023-02.pdf
Tatra 813 mi tyłka nie urwała, Lonestara wykreślam z listy zakupowej.
Ciekawe wariacje na temat grilla Ikarusów 280
Setra 150, kolejny bus w średniej jakości, do tego nieczysta gra wobec Veita Kornbergera który aby wykupić swoje formy od Chińczyków
próbuje coś tworzyć na starych formach od upadłych producentów, i w dużo lepszej jakości zrobił ten model z formy imu/stettnisch
zresztą porównajcie sobie;
Brekina;
brekina-2023-01_56052.jpg

VK-modelle
s-l1600.jpg

Seweryn2802

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 1 0
https://www.modafo.de/katalog/Brekina-2023-02.pdf
Tatra 813 mi tyłka nie urwała, Lonestara wykreślam z listy zakupowej.
Ciekawe wariacje na temat grilla Ikarusów 280
Setra 150, kolejny bus w średniej jakości, do tego nieczysta gra wobec Veita Kornbergera który aby wykupić swoje formy od Chińczyków
próbuje coś tworzyć na starych formach od upadłych producentów, i w dużo lepszej jakości zrobił ten model z formy imu/stettnisch
zresztą porównajcie sobie;
Brekina;
Zobacz załącznik 949080

VK-modelle
Zobacz załącznik 949081
Tatra wygląda jak chińska zabawka.... grubość ścian kabiny jak w T-55

Ostatnio edytowane:

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.355 145 0
Krótki przerywnik z czegoś tam na twarzoksiążce ;)

Opel Kadett C GT/E - 1976 - "Tour de Corse" #12,
Tatra m815 - 1984
Kenworth Bullnose - 1950
Mack B61 - 1953 - "Fire Department"
FB_IMG_1681447673160.jpg

Ostatnio edytowane:

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.165 48 0
Nie musi mieć trzech wycieraczek, ale w takim razie powinna mieć dzieloną szybę. Tak czy inaczej skopali ten detal. Cała reszta modelu wygląda całkiem przyjemnie, ale znów żeby biła jakoś mocno Igrę na głowę nie powiem. Po prostu taka Igra w lakierze ze zmienionymi kołami.

saaro

Aktywny użytkownik
Reakcje
527 6 0
Dzięki za informacje. Tylko że najwięcej Tatr było z trzema wycieraczkami na Polskich drogach. Tak się cieszyłem na model, a tu znowu rozczarowanie.