Witam wszystkich.
Długo nic nie pisałem, o nic nie pytałem. Dużo czytam. Jak wchodzę do garażu, to aż mnie korci, aby już zacząć składać skrzynkę. Powoli zbieram materiał. Długo zastanawiałem się nad zestawem startowym. Miały być dwa - jeden z "z21", a drugi z myszą. Kolega Marcin Kempa mówił, abym kupił ten z centralą z21. W końcu zdecydowałem się na zestaw z myszą - dzisiaj przyjeżdża. Myślę, że dla takiego laika jak ja, to na początek wystarczy bardziej prosty zestaw, tym bardziej, że jest on kompletny. W przyszłości może dokupię sobie centralkę z21, a może wymyślą coś nowego? Faktem jest, że zestaw nie odpowiada epoce, w której będzie makieta, ale coś musi testować ułożone tory, podjazdy itp. Mam nadzieję, że do tego czasu pojawią się u mnie lokomotywy parowe.
Poprawiłem troszeczkę
"mój" układ torów (w załączeniu) - parę drobnych zmian, a jedna duża - nieszczęsny łuk po lewej stronie (zaznaczony strzałkami), który "przeszkadzał" koledze Andrzejowi. W końcu zdenerwował i mnie - został wygładzony, a na stacji dolnej, po lekkiej modyfikacji, idealnie mieszczą się zakupione już perony.
Czekam na kolejne paczki z torami, budowlami, farbami, szutrem itp.
Życzę wszystkim miłego dzionka - zabieram się za dalsze wertowanie forum i innych stron poświęconych mojemu nowemu hobby.
Misza