• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje wynalazki -marekw111

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.369 389 20
Beczka wygląda ciekawie na tej Skodzie. Jeszcze jakieś węże i będzie całkiem ciekawy model. Podoba się.
Ten lakier to matowy, czy tylko takie przekłamanie fotek?

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Tak lakier to mat,węże dzisiaj dorobię,kabinę i parę jeszcze drobiazgów,trochę zniechęciłem się kierunkami,takie to małe,że w paluchy się nie da złapać,ale efekt lepszy moim zdaniem.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
Podoba mi się Twój warsztat, czas na jakiś mocniejszy model, coś co samo w sobie jest lepiej wykonane do tego Twoje przeróbki i będzie super.(y)

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Kurcze,przydało by się do tego wszystkiego coś naszego,jakiś Jelcz,albo Star,w końcu ktoś pomyśli że to Czechosłowacja :D

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
A co byś proponował,tylko coś abym się zmieścił w danej epoce,marzy mi się jakiś Jelcz.
Jelcz jak najbardziej pasuję jest jeszcze mnóstwo ciężarówek z Brekiny, Many, Mercedesy, Magirusy, coś do Twojej epoki byś spokojnie dopasował, no i jak Czechosłowacja to jakaś Tatra by się przydała.:D

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
O nie!!! Żadnej Czechosłowacji ;):D Korci mnie podnośnik na skodzie (chyba że gdzieś dorwę podwozie 266)i coś czuję że będzie następny w kolejce :D.
Znowu skoda,zaczynam bzika dostawać od tych skud :mad:

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Na dzień dzisiejszy przymierzam się do podnośnika tez na skodzie. Wezwanie może trochę skomplikowane,ale da się zrobić, jeszcze tylko nie wiem czy malować w barwy straży czy pomarańcz,widzi mi się taka scenka wymiana żarówki w lampie na słupie :rolleyes:

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
A może by taki sprzęt na polskim Starku 200? Wtedy taka scena była by mega!
Zgadzam się z Tobą,rozpatrywałem to,nawet w sumie łatwiejszy model do wykonania,ale jak wspomniał kolega
Tylko wiesz nie ma modeli Stara 200, no w sumie są wyroby modelarskopodobne ale to nie to samo.
...trochę się zniechęciłem.
Bardziej myślałem żeby zapytać Auto Loko Motiv albo Irokeza. Może by się coś znalazło.
Ojejku,fajnie by było jak by taki "Staruszek" wpadł mi w łapska.
Prace nad skodziną podnośnikiem trwają,przyznam że jak do tej pory jestem zadowolony z efektu.:)

OP
OP
marekw111

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Nie miałem nawet pojęcia,ile taki podnośnik nerw i roboty kosztuje :mad:. Ale idzie zgodnie z planem,platforma prawie gotowa,obydwa ramiona też,pozostał kosz,no i te łapy po bokach,reszta to już drobiazgi. Nie było by w tym nic strasznego gdy by ten podnośnik był stacjonarny,ja mam zamiar wykonać go ruchomego,łącznie z siłownikami,niezłe wyzwanie zwłaszcza że zaczynam od zera,ale efekty już widać fajne :ROFL:

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
Kurcze dopiero teraz wyśledziłem ten temat. Nie wiem dlaczego wcześniej do niego nie zaglądałem, bo warto. Skodziny oddaja klimat tamtych lat. Zdjęcia tez klimatyczne. Jak jesteśmy przy podnośnikach to z czego planujesz je zrobic? Tez się przymierzam do tych elementów.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Pojazdy ciężarowe i autobusy 2