• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje projekty 1:87 - SM03, EL100, SBCgix

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 10 1
Mi wypadaly po jednokrotnym wyjeciu dlatego kupiłem komplet do ostatecznego montażu. Śrubki są owszem i fajne ale jak sie ich nie skręci na sile to sie odkrecaja niestety.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Odkręcić się może, ja daję jeszcze tulejkę dystansową która dosyć skutecznie zabezpiecza przed odkręceniem. A jaki komplet ostatecznego montażu masz na myśli?

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 10 1
W trakcie budowy używasz kołków które dajesz do zestawu. Wyjmujesz je dziesiątki razy dopasowując różne rzeczy. Jak lokomotywa jest już zmontowana i sprawdzona pod kątem jazdy montujesz nowe kołeczki na stałe ;)
Jakby nie patrzeć są one łatwiejsze w demontażu niż śrubki. Do nich trzeba by mieć taki mały kluczyk nasadowy aby nie niszczyć łba.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Zestawy SM32/401Da - zamieszczę wkrótce na mojej stronie instrukcję jako uzupełnienie dotyczące montażu mechanizmu krótkiego sprzęgu. W zestawie są elementy ale ponieważ sprzęg ten dopiero teraz zmontowałem i przetestowałem w zestawach brakuje tej instrukcji.

Reakcje
1.780 13 0
Kocham po pieciokroć:p Coś przecudownego:love:
[DOUBLEPOST=1417670776,1417670423][/DOUBLEPOST]Piękniejsza od Esemki:p.. ( zaraz mnie za to zatłuką :eek: )....

Ostatnio edytowane:

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
120 3 0
Czy ja dobrze słyszę dźwięki V60 DB? :rolleyes: Ile ma to wspólnego z rzeczywistością? Dawno nie słyszałem 401-ki, choć Mostostal w moim mieście taką posiada.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.797 32 2
Nastepne manewrówki opuszczaja warsztacik. Pokazuję je z powodu ciekawego malowania. SM03 w takim malowaniu nie spotkałem w co prawda w realu, ale taki schemacik przysłał klient więc czymś musiał się kierować. 401Da pierwszej serii produkcyjnej z innym układem żaluzji.

Załączniki

• 139,1 KB Wyświetleń: 427
  • 133,8 KB Wyświetleń: 425
  • 163,1 KB Wyświetleń: 422
  • 86,5 KB Wyświetleń: 418
  • 133,4 KB Wyświetleń: 429
  • 138,8 KB Wyświetleń: 432
  • 175,6 KB Wyświetleń: 420