Kolego piotr66 te kalki przydało by się poprawić dlatego ,że użyłeś kroju liternictwa niekolejowego -o kroju kolejowym było już na forum a i w internecie coś mozna znależć - Ty użyłeś kroju o nazwie ariel - to błąd - ariel to najpopularniejszy krój używany szczególnie w reklamie , który zalał Polskę wzdłuż i wszerz - ja wiem ,ze nie jeden raz różni fantaści sobie robili napisy na lokach wedle ich widzimisię ale to zawsze wyglądało idiotycznie , to tak jak zniekształcenie swojego lub co gorsza cudzego nazwiska , kolejowy krój literniczy został wymyślony po to ,zeby była na to norma , a norma ,żeby był w tym porządek , żeby nie było fantastów w tej dziedzinie czyli bałaganu i jak robimy modele wiernie odtwarzające rzeczywistość to i nad tym też musimy sie skupić - a teraz porównaj Twoje z oryginałem - patrz na PKP i SM03-009 , tekst przynalezności loka jest okej w Twoim wydaniu (z tego co widać)- w oryginale jest żle , zakład taboru niby dlaczego jest pogrubiony?
foto z
http://castudio.webd.pl/bart/index.php?action=sm03_001 - szkoda żeś ten sprzęg odlał jako rzeżbę a nie do użytku- to taki istotny element kurka wodna -odróżniający modelik od modelu
- na węże powietrzne odlane z...metalu przymykam oczy