• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje osobówki - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.766 390 20
Ten tarpan wygląda naprawdę świetnie. Na zdjęciach prezentuje się prawie jak w rzeczywistości PRL, gdzieś na polach uprawnych. Szkoda, że nie ma szklanych świateł.
Przednie okrągłe są przezroczyste. Zespolony przedni migacz z pozycyjnym oraz światła tylne są malowane. Poniżej fotka zrobiona tak na szybko.

IMG_1333-2.jpg

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Przednie okrągłe są przezroczyste. Zespolony przedni migacz z pozycyjnym oraz światła tylne są malowane. Poniżej fotka zrobiona tak na szybko.
a to zwracam honor producentowi na małą skalę. Na tej fotce jeszcze bardziej widać manufakturę detaliczną. Wygląda jak prawdziwy 40 letni tarpan, który lakier ledwo się trzyma ;)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.766 390 20
Maciek maska Ci już koroduje ;):)
. Wygląda jak prawdziwy 40 letni tarpan, który lakier ledwo się trzyma ;)
No przecież te samochody były produkowane w drugiej połowie lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, także ten ma już prawie 40 lat, to i tak miał szczęście do poprzednich właścicieli, bo jak widać dbali o niego bardzo dobrze. No a teraz, po tylu latach, wygląda naprawdę zacnie. :D;)

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
Tarpan jest genialny w ogóle przypomniałeś mi że za dzieciaka takie samochody widywałem a teraz nie uświadczy ani jednego na ulicy :) piękny model

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.075 32 2
Rzeczywiście Tarpany jakoś szybko zniknęły z krajobrazu, Żuka jeszcze się spotka, co prawda ostatnie chyba jeszcze w 1999 roku z taśmy zjeżdżały. Jedynie Honkery jeszcze w naszej armii dożywają swoich dni.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.766 390 20
U mnie też zagościł jakiś czas temu Żuk, a dziś jechał w takiej zimowej scenerii. ;)

IMG_1562.jpg
IMG_1563.jpg

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Naprawdę fajny model, choć felgi i kapsle dopraszają się malowania:)
Piekielnie ładne masz te dioramki do prezentacji. Zwłaszcza zimowa sceneria mi się podoba(y)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.766 390 20
Bardzo fajny Żuczek oraz zdjęcia.Rzadko spotykana wersja tego modelu.
To jest wersja zrobiona na rynek niemiecki, bo takie tam jeździły. Nawet ma rejestracje niemieckie. Na fotkach nie widać, bo specjalnie je tak zrobiłem. Budę przemalował mi Paweł @Abarth, bo i On mi tego Żuczka kupił. Teraz muszę mu tylko zmienić blachy. ;)