• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje osobówki - mafo

toiowo

Znany użytkownik
Reakcje
210 1 0
Herpa ostatnio zrobiła bardzo duży krok naprzód jeśli chodzi o modele 'retro' - widać to i tutaj. Ładny kolor, dużo interesujących detali. Podoba mi się.

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.880 388 20
Skoro Marcin mnie wywołał, to dziś druga wersja tego P70. Tym razem w wersji kombi.

IMG_1553.jpg
IMG_1554.jpg
IMG_1555.jpg
IMG_1556.jpg

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Super model wspaniale wykonany. Kolor trochę mdły, ale takie kolory były wtedy oferowane dla tego modelu z DDR. Dwukolorowe malowanie i srebrne elementy robią wrażenie.

toiowo

Znany użytkownik
Reakcje
210 1 0
A mi się te pastelowe kolorki całkiem podobają - szkoda, że dzisiaj samochody najczęściej są srebrne, białe lub czarne. Gdyby to kombi ubrać w kolor sedana, stworzyłby się P70 idealny ;p

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.880 388 20
Dotarł do mnie Tarpan zrobiony przez kolegę @piotr66 i dziś zrobiłem parę fotek. Model wykonany całkiem dobrze. Koła pewnie trzeba będzie zmienić, ale muszę zdobyć bardziej przypominające oryginał. Ogólnie mnie się podoba. No ale zobaczcie i oceńcie sami.

IMG_1574.jpg
IMG_1575.jpg
IMG_1576.jpg
IMG_1577.jpg
IMG_1578.jpg

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Modelik bardzo fajny,koła faktycznie lekko odstają od całego wyrobu.
Bryła oraz proporcje bardzo dobrze się prezentują (y)
Czy na ostatnmi ze zdjeć przednia szyba "nie cofnęła " się do kabiny ??? Może to wina ujęcia ale wygląda jak by zmieniła swoje położenie. Jak sie mylę popraw mnie Macieju :)
Gratuluję zakupu za rozsadne pieniądze (y)(y)(y)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.880 388 20
Czy na ostatnmi ze zdjeć przednia szyba "nie cofnęła " się do kabiny ??? Może to wina ujęcia ale wygląda jak by zmieniła swoje położenie. Jak sie mylę popraw mnie Macieju :)
Gratuluję zakupu za rozsadne pieniądze (y)(y)(y)
Nie cofnęła się. Ona po prostu taka jest i jak @piotr66 pisał w swoim temacie Polski Fiat 621 i inne, 1:87 pokazując ten model w trakcie produkcji to nie za bardzo można z tym coś zrobić. Poza tym to trochę wina oświetlenia. ;)

toiowo

Znany użytkownik
Reakcje
210 1 0
Dla mnie ok. Warto mieć, bo jest to pewnego rodzaju unikat. Szkoda, że napis na masce jest tak niedokładnie wykonany. Reszta jest w porządku. Koła natomiast wyglądem przypominają trochę wikingowe 'słoneczka'. ;)

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.937 32 2
Napis na masce jest tak mały że trudno go lepiej oddać, możnabyło zrobić w formie kalki nakładany, ale on powinien być lekko wypukły bo literki w oryginale były przyklejane z tworzywa więc zdecydowałem sie na taki. Koła to Wiking jak już zauważył Brodgaz, pisałem o tym w moim wątku że jest to kompromis. Rozważałem zrobienie kół specjalnie do Tarpana ale opóźniło by to jeszcze ukazanie sie modelu w sprzedaży, a juz i tak się to ciągnęło. Poza tym cena musiałaby wzrosnąć, bo odlewanie kół ich obróbka i wogóle nakład pracy jest tu spory. Mafo wspominał, że może coś znajdzie lepszego, a może w przyszłości zrobię takie kółeczka z wydruku 3D. Na razie staram sie zaspokoić popyt na model, następna seria wkrótce. Cieszę się że model pozytywnie sie podoba, fajnie wygląda na tej klimatycznej makietce Mafa.

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Ten tarpan wygląda naprawdę świetnie. Na zdjęciach prezentuje się prawie jak w rzeczywistości PRL, gdzieś na polach uprawnych. Szkoda, że nie ma szklanych świateł.