• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.770 4 0
Dobrze spasowany zestaw, bo to typowe niskopodwozie z za wielkie wody. :) Bardzo fajny ładunek ale duża maszyna budowlana też by tu robiła robotę. :D

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.623 387 20
Mój brekinowy Peterbilt dostał docelową naczepę, kupioną od kolegi z forum Wykonanie Walthersa naprawdę jest świetne. Trochę jest różnicy pomiędzy wielkością kół w naczepie i w ciągniku, stąd nieznaczne nachylenie naczepy.

Peterbilt 359 Brekina, naczepa Walthers

Peterbilt 359 Brekina naczepa Walthers 001.jpeg
Peterbilt 359 Brekina naczepa Walthers 002.jpeg
Peterbilt 359 Brekina naczepa Walthers 003.jpeg
Peterbilt 359 Brekina naczepa Walthers 004.jpeg
Peterbilt 359 Brekina naczepa Walthers 005.jpeg
Peterbilt 359 Brekina naczepa Walthers 006.jpeg

Naczepa ma dwie opcje jeśli chodzi o podpory. Mogą być rozłożone, wtedy naczepa stoi samodzielnie, albo złożone, do transportu. Ja wybrałem opcję złożonych. Jest też możliwość przesuwania tylnych osi, ja wybrałem odsunięte najbardziej do tyłu.

Naczepa Walthers podwozie.jpeg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.770 4 0
Bardzo dobry zakup! :) Udało się stworzyć świetny zestaw a ten patent z przesuwanymi osiami jest kapitalny. No i jeszcze mały szczegół - wydaje mi się , że z chromowanymi felgami w naczepie było by ciut lepiej. ;)

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.623 387 20
No i jeszcze mały szczegół - wydaje mi się , że z chromowanymi felgami w naczepie było by ciut lepiej. ;)
Fakt, chromowane felgi dały by tu dużo lepszy odbiór modelu. Walthers dał dość słabej jakości felgi. Muszę poszukać jakichś pasujących. Może uda się znaleźć takiej wielkości jak ma Peterbilt, wtedy zestaw będzie jeszcze lepiej wyglądał.