• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Kamazisko utyrane jak to w Transbudzie jeszcze dołożyć cemento-naczepę i 30 lat temu naprawiałem takie na warsztatach szkolnych.
Mikołajowi podziękuj tak że ode mnie za trafność prezentu, musiałeś być bardzo grzeczny w tym roku ;).

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Bardzo ładny model Kamaza.Najwięcej takowych jeździło w mojej okolicy pod gruszką,obok Jelczy oczywiście.Na drugim miejscu były wywrotki i cementonaczepy.Niestety najgorzej radziły sobie one właśnie z naczepami wywrotkami gdzie o przeładunek było nietrudno a dystans do przejechania przeważnie większy niż też z nie lekką przecież gruszką. Znajomy kupił takiego Kamaza w latach 90 tych pod wywrotkę NW 180 z wysokimi burtami i musiał go szybko zamienić na Liaza. Silnik o mocy 210 KM,mimo skrzyni z półbiegami okazał się jednak za słaby i samochód był straszną zawalidrogą.Ale i tak kochamy te pojazdy i kochać będziemy,zarówno ci,którzy nimi jeździli,jak i ci,którzy je tylko obserwowali.Za ich miłe gęby i przemiły dźwięk silnika,który w przypadku Kamaza można jeszcze usłyszeć,bo SW680 usłyszeć to już trudniejsza sprawa.

Ostatnio edytowane: