• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moje amerykańce -Muscle&trucks

OP
OP
cysior

cysior

Aktywny użytkownik
Reakcje
298 0 0
Ceny duela trochę spadły w porównaniu do pozostałych ciężarówek filmowych; ludzie przerabiaja chyba najnowsze tanie tankery na wersje filmową. Na ebay sprzedał się ostatnio za $200

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Kapitalny zestaw w tej miniaturowej skali. Porównanie też ciekawe.

W tym przypadku pchełka zdecydowanie przegrywa pod względem odzworowania i ilości detali z 1:43
To fakt, szczegółowość skali 1:43 jest dużo większa, ale Twoja pchełka deklasuje Peterbilta z Herpy czy Wikinga, które są w skali 1:87.

OP
OP
cysior

cysior

Aktywny użytkownik
Reakcje
298 0 0
Z filmowych ciężarowek udało mi się jeszcze ustrzelić:

Optimus Prime Transformers Peterbilt 379 53' Reefer TRAINWORX 1:160

Raczej jest to już ostatni model dawnych wypustów, który zakupiłem - powód : ebay i absurdalne ceny za ile znajdują się nabywcy na te modele.
A co za tym idzie, ciężko znaleźć kogoś kto wyzbędzie się z kolekcji takiego po jakiejś normalniejszej cenie..
Więc Trainworx tak, ale już tylko nowe wydania modeli, które są zapowiadane i na które były zapisy; po normalnych cenach a nie absurdalnych.
I z takim nastawieniem, zakupiłem po taniości 2 trailery , też Trainworxa, które czekają sobie teraz na wydanie jakiś ciężarówek, pasujących do nich ;)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Pięknie wykonane są te naczepy. Trainworks powinien nauczyć Herpę, jak należy produkować modele z dużą ilością detali.

OP
OP
cysior

cysior

Aktywny użytkownik
Reakcje
298 0 0
W mojej kolekcji zagościły dwa piękne amerykańskie "customy" w 1/43
Dziś jeden z nich: długaśny Pete. Jak tak teraz patrzę na efekt końcowy zdjęć, to tryb portretu zamazał niestety anteny

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

OP
OP
cysior

cysior

Aktywny użytkownik
Reakcje
298 0 0
Dzięki koledzy za poprzednie wpisy

Moim naj muscle carem jest Plymouth Cuda więc wytwór firmy GLM w 1/43 musiał zagościć (po raz pierwszy) w mojej kolekcji.
Pomimo świetnej jakości wykonania (grill super) cały ten limitowany wypust w tym kolorze ma babola, który firma naprawia dosyłając .....kalkę, tak bo to kalka pasażera jest spitolona. Wiec firma nie chowa głowy w piasek, co czyni jak dla mnie model nawet bardziej atrakcyjnym.
A na ostatniej fotce z wcześniej prezentowaną zieloną Barracudą III generacji, przed liftingiem i ze starym grilem (firmy Spark)
A wiec:
Plymouth Hemi Cuda convertible 1971 skala 1/43 w kolorze Winchester Grey metalic, firmy GLM (GLM191105)
c11.jpg
c44.jpg
c2.jpg
c3.jpg
c5.jpg
c8.jpg
c121.jpg

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Kapitalny model. Pięknie odwzorowane szczegóły, a odwrotna kalka może być ciekawostką, bo w przyszłości taki model może dzięki temu nabrać dodatkowej wartości, jako unikat.

OP
OP
cysior

cysior

Aktywny użytkownik
Reakcje
298 0 0
Co do ostatniego mojego postu z Plymouthem to firma GLM wywiązała się z obietnicy i dosłała mi całkiem friko kalki. Jeszcze ich nie montowałem, ale wygląda na to, że przykryje ładnie starą. Być może rzucać sie w oczy, pod światło jedynie grubość..

A dziś znów powrót to mikro trucków z Trainworxa. Tym razem bez przepłacania na ebay/fb tylko z ostatniego wypustu, zapowiadanego już kilka lat temu. Mała seria więc rozeszła się po kolekcjonerach i handlarzach w kilku sklepach w 24-48 godz.
Szkoda trochę, że oba w pomarańczach jednego przewoźnika, ale nie ma co narzekać

Ruchome maski i wgląd do silników oczywiście jest a perforowane podesty
mnie rozwaliły
22.jpg
222.jpg
2222.jpg
222222.jpg
22.jpg
222.jpg
2222.jpg
222222.jpg
2222222.jpg
22222222.jpg