• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele wagonów do przewozu ładunków specjalnych

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Chciałem znaleść opis dekodera dźwiękowego, a zamiast tego trfiłem do Drimu ;)
Może ktoś wie jakie odgłosy wydaje taki wagon udźwiękowiony?

OP
OP
K

krokodyl

Gość
może ma w tej budzie mieszadło do cieczy- co to by nie przywarła?

albo chrzęst tego zespołu kołowego- dobre pytanie!

OP
OP
K

krokodyl

Gość
Chodzi o ten za 700 zł na allegro- w opisie ma dekoder- więc kolega wyżej pomyślał pewnie że dźwiękowy...w sumie fajnie by było jakby podczas przechylania jakiś dźwięk wydawał.

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
108 1 0
Zaczelo sie od czytania watku a skonczylo na nabyciu "potwora".
Wagon cudo !!! Niestety nie przewidzialem takiego giganta w zwiazku z tym nie wszedzie mi wjedzie bo kosi wszystko rowno ale samo manewrowanie tam gdzie mozna to olbrzymia frajda.
W wersji bez ladunku tez ladnie sie prezentuje i nie sieje spustoszenia na makiecie :)

Załączniki

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.583 19 1
Zaczelo sie od czytania watku a skonczylo na nabyciu "potwora".
Wagon cudo !!! Niestety nie przewidzialem takiego giganta w zwiazku z tym nie wszedzie mi wjedzie bo kosi wszystko rowno ale samo manewrowanie tam gdzie mozna to olbrzymia frajda.
W wersji bez ladunku tez ladnie sie prezentuje i nie sieje spustoszenia na makiecie :)
Czyżby Bachmannik?:)

OP
OP
K

krokodyl

Gość
Wagon jest bardzo ładny.Gdzieś wcześniej wklejałem zdjęcia producenta. A jak tam z detalem na żywo?

Bo rozpatrywałem wersję szarą z czerwonym ładunkiem...

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
108 1 0
Wagon bardzo ladny, fototrawione podesty, delikatne porecze, drabinki, wyrazne oznaczenia. Bardzo dobrze jezdzi - mimo tylu osi toczy sie bardzo lekko - mam wagony 4 osiowe ktore ciezej ida.
Moze jedyne do czego bym sie przyczepil to ladunek - trafo moglby byc troszke bardziej uszczegolowiony.

OP
OP
K

krokodyl

Gość
Dzięki za odpowiedź

Podobnie u Trixa- detale wózków i łapek świetne - ale detal ładunku skromny - tak jest z silnikiem statku i niebieską "sztabą".

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.031 16 0

Windhoff MPV Multi-Purpose master and slave units in 'Network Rail' livery. Skoro juz mowao sprzecie specjalnego przeznaczenia, zamowilem sobie cos takiego i czekam wlasnie na dostawe:cool: