• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele wagonów do przewozu ładunków specjalnych

Reakcje
25 1 0
... a mnie raczej zastanawia specjalizacja w przewożonych towarach, tzn. tylko trafa? Niby dlaczego, nie da się tym wozić jakiś paczek z przystosowanymi zaczepami? Z ekonomicznego punktu widzenia taki wagon nie kosztuje mało, a wozi tylko trafa, których i tak jest niewiele, więc jaki jest w tym sens? :)

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
334 2 0
Musi się opłacać no bo jak i inaczej przewieźć takie trafo na duże odległości? :ROFL:
Sam wagon ekstra :) na imprezach fajnie by wyglądał, (no chyba że będzie kosił semafory, słupy telegraficzne, itd...)

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
334 2 0
Oczywiście że w sumie każdy ładunek można przewieźć drogą. ;)
Są nawet na Discovery, albo na National Geografic programy typu "Transporty gigantów" "Wielkie przeprowadzki" gdzie transportują drogą lądową czy morską: domy, samoloty, lokomotywy itd. Jednak są to mimo wszystko uciążliwe (przez Kraków też raz wieźli samolot z Balic to muzeum lotnictwa w Czyżynach, na szczęscie w nocy), kosztowne i długotrwałe operacje. Trzeba wstrzymywać ruch, demontować sygnalizację, manewrować na zakrętach... No jak sam wspomniałeś kwestia wagi, zobacz ile osi ma ten czerwony transporter, i pomyśl ile musiałby mieć odpowiednia platforma drogowa :D

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.279 16 2
to to ja już wiem, jak będzie wyglądać mój skład towarowy :)
Musze muszę mieć takiego potwora jak mają we Wrocławiu
Ciekawe któremu jest najbliżej do Uaai 997