• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Modele ffox

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Parę lat temu będąc we Wrocławiu widywałem regularnie takie mocno wyeksploatowane węglarki. Im dłużej zajmuję się modelarstwem tym więcej uroku mają dla mnie takie zmęczone życiem wagony ;)

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.030 144 3
Tak wiem że do środka ale są. Jedno zdjęcie nie przedstawia setek wagonów i transportu drewna w ten sposób.

1663326714406.png

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.645 14 6
Ok. Zdjęcie pokazuje że takie belki są mocowane w ten sposób, tylko kto odpowiadałby za takie wydarzenie gdyby taka belka po prostu odpadła w czasie jazdy i spowodowała wykolejenie składu lub przy przejeżdzie przez wiadukt spadła by na jakiś pojazd i go uszkodziła? bo gdyby była zamocowana po drugiej stronie to nawet gdyby odpadła to spadła by na drewno ułożone poniżej.

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.807 42 1
Ok. Zdjęcie pokazuje że takie belki są mocowane w ten sposób, tylko kto odpowiadałby za takie wydarzenie gdyby taka belka po prostu odpadła w czasie jazdy i spowodowała wykolejenie składu lub przy przejeżdzie przez wiadukt spadła by na jakiś pojazd i go uszkodziła? bo gdyby była zamocowana po drugiej stronie to nawet gdyby odpadła to spadła by na drewno ułożone poniżej.
Nie martw się, jak w modelu ta belka spadnie, nikogo nie wezmą do odpowiedzialności. @ffox zaczyna fajnie wyglądający projekt, a Wy mu już belki rzucacie nie pod koła, a pod nogi. Zrobiłem dziesiątki ładunków drewna do węglarek i wiem ile to kosztuje pracy. Zróbcie lepiej i pokażcie - fachowcy od krytykowania ...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 4
Tabor 7
Tabor 2
A
Tabor 38
A
Tabor 85