• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Model SM42 UMF

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Zgaduję, że mój BR290 zaginął na poczcie. no cóż praca musi iść dalej. Przeglądając pudła z moimi starymi niedokończonymi projektami natknąłem się na lokomotywę SW1200RS firmy Rapido. Rama i wozki okazały się idealnym donerem dla SM42, wozki mają takie same odstępy jak BR290, a rama została rozciągnięta o 11 mm. tutaj kilka zdjęć

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Postanowiłem zbudować SM42-892. Chciałem oliwkową, ale większość z nich to SP42 i moje wybory były ograniczone. Czy ktoś zna numer farby tego jasno zielonego koloru?
Tez chciałem spytać czy można kupić tablice z numerem 892? Czy to jusz musiał bym zrobić sam.

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.163 98 2

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.728 10 1
Postanowiłem zbudować SM42-892. Chciałem oliwkową, ale większość z nich to SP42 i moje wybory były ograniczone. Czy ktoś zna numer farby tego jasno zielonego koloru?
Tez chciałem spytać czy można kupić tablice z numerem 892? Czy to jusz musiał bym zrobić sam.
Trawimy każde numery na zamówienie.
Ale w tym roku już nie będzie trawienia. Zlecenie poszło wczoraj.

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Spróbuję czegoś nowego i zamontuję działający wentylator chłodnicy. zostanie podłączony do Aux 6, a także dźwięk wentylatora zostanie aktywowany. jest to bardzo mały silnik 3V używany do wibratora komurki. Na jednym ze zdjęć zrobiłem test dopasowania wentylatora, siedzi trochę wysoko na masce, ale jeszcze jest dużo miejsca nad wieżą z zębatkami.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 44
Tabor 13
Tabor 13
Tabor 16
Tabor 184