• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Model SM42 UMF

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Hej chłopaki, niedługo zacznę składać lokomotywę sm42 z UMF. teraz pracuję nad zbieraniem części i zastanawiam się, nad montażem wózków. Czy ktoś z was ma używany wózek od Piko Sm42, który by chciałby sprzedać? Potrzebuję tylko jednego, który jest kompletny.

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.728 10 1
To te lokomotywy sprzedają 'bez części' części, że trzeba je potem zbierać? Oczywiście życzę udanego montażu, a pytam z ciekawości bo też myślałem o SM42 z UMF.
Wózki z blaszek są w zestawie. Nic nie trzeba zbierać. Napęd był przewidziany z BR290 Roco.
SM42 Piko jeszcze wtedy nie było.
Jak kolega Artur sobie postanowił zrobić na napędzie Piko to teraz kombinuje.

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Czy ktoś z was ma używany wózek od Piko Sm42 Czy ktoś chciałby sprzedać
To te lokomotywy sprzedają 'bez części' części, że trzeba je potem zbierać? Oczywiście życzę udanego montażu, a pytam z ciekawości bo też myślałem o SM42 z UMF.
Przepraszam nie chodziło mi o brak części w zestawie, chodziło mi o Piko wozkach, silnik i wały napędowe. Też czekam na ostbhan wnetrze i zgarniacze. powinienem był to powiedzieć od początku.
Trudno tu znaleźć europejskie części, a ja już miałem jeden Piko wózek.

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.728 10 1
Czy ktoś z was ma używany wózek od Piko Sm42 Czy ktoś chciałby sprzedać

Przepraszam nie chodziło mi o brak części w zestawie, chodziło mi o Piko wozkach, silnik i wały napędowe. Też czekam na ostbhan wnetrze i zgarniacze. powinienem był to powiedzieć od początku.
Trudno tu znaleźć europejskie części, a ja już miałem jeden Piko wózek.
Wózki możesz zamówić w dcc24 u Karola. Wystarczy podać numery katalogowe z książeczki.

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Postanowiłem użyć bocznych ramek Piko jako szablonu dla UMF czesci. Piko jest trochę niepoprawne i za dużo wyprasek na ramie bocznej.

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Jeśli chodzi o Piko wozki i chcesz używać całego wozka z ramami bocznymi to nie ma problemu, ale jeśli wolisz użyć ram bocznych UMF to osie Piko wózków są rozstawione za daleko od siebie i nie będzie to dobrze wyglądać. Właśnie zamówiłem zepsuty BR290, jak sugerował Ranger, teraz muszę tylko czekać, aż nadejdzie.
w każdym razie zacząłem budowe, muszę powiedzieć, że jest to naprawdę ładnie zaprojektowany zestaw

OP
OP
Arturp

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Mam szybkie pytanie, czy moglibyście zidentyfikować te 5 części. Nie mogę dojść do czego one służą i gdzie powinny być zainstalowane

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 44
Tabor 13
Tabor 13
Tabor 16
Tabor 184