• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Maszyny budowlane oraz inne sprzęty specjalistyczne z czasów dzieciństwa - kolekcja Adama

OP
OP
adamwyt

adamwyt

Znany użytkownik
Reakcje
3.736 15 0
Wózek widłowy Suchedniów WW-1204. Producentem modelu w h0 jest @Adam66
Adam sprzedaje tylko gotowe modele ale ponieważ bardzo zależało mi na pierwotnym malowaniu Huty Stalowa Wola to troszeczkę go przerobiłem. Malowanie, postarzenie i napisy to już moja ingerencja. W tle kultowy skuter Osa oraz taczki w oryginalnym wykonaniu kolegi.

DSC_1032.JPG
DSC_1037a.JPG
DSC_1034.JPG
DSC_1035.JPG
DSC_1041.JPG
DSC_1045.JPG
DSC_1045a.JPG
DSC_1042.JPG

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
@KoVaL
Ma pięć kół, bo jeszcze koło kierownicy:p
Przy wysuniętym maksymalnie maszcie i pod obciążeniem skrzyni, model był niestabilny. To taki ukryty pod obudową kompromis który ma ułatwić życie użytkownikom na makietach:cool: Nie jest to jedyny kompromis na który się zdecydowałem w tym modelu.

@adamwyt
Mam na warsztacie wózek z wadliwie odlanym jednym światłem (wygląda jak ze stłuczonym kloszem, co było bardzo częste) i od dawna mnie korci by go zrobić w ciężkiej patynie, tylko cholera wiecznie brak mi czasu:(

OP
OP
adamwyt

adamwyt

Znany użytkownik
Reakcje
3.736 15 0
Trzecie podejście do moich ulubionych wózków akumulatorowych z HSW w skali 1:87. To jest własna interpretacja prototypów nowej wersji WNA 1320 od Mateusza @popowe . Jeden nieco wyeksploatowany przez PLL Lot a drugi fabrycznie nowy w malowaniu z lat 80-tych. Na pierwszym zdjęciu w towarzystwie elektrycznej ciężarówki Stal 158 (w zasadzie to pierwowzoru tego pojazdu).

DSC_1063.JPG

DSC_1048.JPG
DSC_1049.JPG
DSC_1051.JPG
DSC_1052.JPG
DSC_1053.JPG
DSC_1055.JPG
DSC_1056.JPG
DSC_1057.JPG
DSC_1058.JPG
DSC_1059.JPG
DSC_1060.JPG
DSC_1061.JPG
DSC_1062.JPG

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.246 15 3
Wszystkie trzy modele są kapitalne.
Zawsze u Ciebie "konkretnie zrobiona robota". Podziwiać i czekać na kolejne miniatury w mistrzowskim wykonaniu.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
Rewelacja. (y) Podniosłeś poprzeczkę tak wysoko, że ta miniaturka wygląda jak realny pojazd. No i jeszcze ruchome elementy... o_O Jestem pod wrażeniem... :eek: (y)

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.861 141 0
Skoda z rejestracją TGB.... blisko dziadkowej mieściny - ino nie pamiętam, jakie tam były, TGM?

Jest z tego jakaś ściągawka w necie? Znalazłem jedynie z dwuliterowych oznaczeń, bez trzeciej (o ile trzecia też cos identyfikowała? ale we wsi u dziadka większość miała podobne)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
Jest z tego jakaś ściągawka w necie? Znalazłem jedynie z dwuliterowych oznaczeń, bez trzeciej (o ile trzecia też cos identyfikowała? ale we wsi u dziadka większość miała podobne)
Zgodnie z Zarządzeniem ówczesnego Ministra Komunikacji przy zmianie tablic w 1975 r. określono, że dwie pierwsze cyfry oznaczają województwo, a trzecia litera i cyfry nie miały żadnego przydziału. Możesz o tym przeczytać w §4 tego zarządzenia.

OP
OP
adamwyt

adamwyt

Znany użytkownik
Reakcje
3.736 15 0
Skoda z rejestracją TGB.... blisko dziadkowej mieściny - ino nie pamiętam, jakie tam były, TGM?

TG to było województwo tarnobrzeskie a trzecia litera to narastała alfabetycznie aż do wyczerpania kombinacji. Czyli jak się skończyły TGA od 0001 do 9999 To wchodziło TGB itd. Nie pamiętam dokładnie ale TGM to musiało być tak pod koniec lat 80tych
Nie dość, że ostatnio nie mam weny, to jeszcze takie cuda pokazujesz.(y)(y)(y)
Teraz to przez kolejny miesiąc będę się bał wejść do modelarni.
Przez ostatnie 2 miesiące miałem dokładnie to samo. Totalnie nie chciało mi się siedzieć przy modelach.