• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mapetoz moja kolekcja.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Pomalowane detale na duży plus, tylko przed ich pomalowaniem polecam spojrzeć na zdjęcie jakiejś prawdziwej ciężarówki i porównanie gdzie powinien być dany kolor. Bo pomarańczowe kropki na górze kontenerów nijak się raczej maja do rzeczywistości. Ogólnie za Gartnery masz ogromny plus, bo swego czasu sporo się ich przewijało przez moje miasto więc to swego rodzaju sentyment :) No i narobiłeś mi ochoty żeby jednego TGXa kupić ;) A mógł byś zdradzić skąd masz te tablice Austriackie i wszystkie oznaczenia, bo widać że są genialnej jakości.

OP
OP
M

mapetoz

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam zacznę od tego że nie miało być to oświetlenie na puszcze Kiedyś kupiłem z takim malowaniem 2 sztuki i tak to zostało . Zawsze można to zmienić.Piter sam wiesz jak jest z czasem ja jak mam czas to robię je nocami bo w dzień nie ma czasu , pewnie koledzy też takie czasy.
Kalki wysłał mi znajomy z Niemiec myślę że to Decal. Dziś kraj tulipanów. I jeden z Melmerów.
IMG_8444.JPG
IMG_8442.JPG
IMG_8445.JPG
IMG_8446.JPG
IMG_8447.JPG
IMG_8448.JPG
IMG_8449.JPG
IMG_8450.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
Melmer to klasa sama w sobie. Trzyosiowa Scania z Holandii bardzo fajna. Zestaw w tym malowaniu wygląda świetnie. Za to "świniowóz"chyba najlepszy z tej trójki. Pięknie wygląda ciągnik z dwukolorowym grillem. Bardzo mi się podoba taki zestaw. (y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.549 67 1
Dla mnie melmer najpiękniejszy , ale mam na ich punkcie małego fioła . Bardzo spodobała mi się również scania z żywca . Piękny model . Co do podmalowań to fajnie że tak dopieszczasz modele . Co do michałów na scaniach to ja bym i te paski podmalował na twoim miejscu . Na talke na granatowo a na maersku na błękitno .

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Oj szalejesz,szalejesz.Modele rewelacyjne - gratuluje posiadania.
Co do poprzedniej prezentacji to w skakankach "noskach" jakoś nie pasują mi michelinki:(

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.438 109 2
Już miałem napisać że, Scania do żywca najładniejsza, ale jednak jeszcze bardziej podoba mi się ostatnia Szwedka.
Gratuluję świetnych modeli.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Kolejny Melmer...będzie też pewnie fota rodzinna. A te kalki to chyba nie "decal", bo trochę za dobrze wyglądają, niemal jak naklejki, bo praktycznie nie ma śladów po wycinaniu i np na "L" zieleń równo położona na białym podkładzie...

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
Ciekawe te trzyosiowe Skakanki z noskiem. Waloryzacja puszek bardzo fajna. No i te podkontenerówki bardzo fajne mają koła. Piękne modele Ci wyszły. (y)

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Modele fajnie zwaloryzowane ale czegoś tu nie rozumiem skoro je waloryzujesz to czemu nie zamontujesz lusterek i stopni w ostatniej Scanii ?
Ładne kobitki ale bez cycków to nie kobitki :D.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
Ciekawie wygląda ten zestaw. Fajnie, że dodajesz oznaczenia i blachy do modeli. Wyglądają bardzo fajnie, właściwie jak oryginały.(y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.549 67 1
No wziął i mnie uprzedził :ROFL: Za to mój będzie w stanie kolekcjonerskim :D Volvo fajnie ma podmalowane wszystkie światła . Bardzo fajny szczegół . Z poprzedniej prezentacji to jak dla mnie biała scania najlepiej wygląda z tym chłodniczym kontenerem .