• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta strychowa

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.747 61 9
Na Twoje pytanie zadane w innym wątku odnośnie zasilania iglic.

Moje są również malowane aerografem, a od spodu dolutowuje druciki.

DKW 10°

3.jpg

WL/WR 10°

4.jpg

Na wcześniejszych modułach, które wykonałem też tak jest zrobione i nie ma żadnych kłopotów.

U Ciebie jest kłopot, bo wszystko jest już gotowe i trzeba jakiś mało inwazyjny patent zastosować.

OP
OP
tomekkor

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.567 31 1
Na Twoje pytanie zadane w innym wątku odnośnie zasilania iglic.

Moje są również malowane aerografem, a od spodu dolutowuje druciki.

DKW 10°

Zobacz załącznik 875203

WL/WR 10°

Zobacz załącznik 875204

Na wcześniejszych modułach, które wykonałem też tak jest zrobione i nie ma żadnych kłopotów.

U Ciebie jest kłopot, bo wszystko jest już gotowe i trzeba jakiś mało inwazyjny patent zastosować.
Mądry Polak po szkodzie. Mogłem polutować przed montażem.
U mnie tory już są przytwierdzone i zaszutrowane. Oprócz farby wikol też zrobił swoje.
Pozostaje mi lutowanie drucików od góry.

zacząłeś jeździć i wątek stracił swoją edukacyjną wartość
Potraktuj to jako przerwę reklamową ;) Mój psychiatra zalecił mi pojeździć sobie trochę ;)

Za chwilę dalszy ciąg programu.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
1.095 4 1
Nie wiem dlaczego, ale straszny jest ten dźwięk tego byka, brzmi jak awionetka kursująca nad domem albo odkurzacz :D gdzieś wcześniej wstawiałeś chyba sm42, tam był naprawdę świetny dźwięk :)

OP
OP
tomekkor

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.567 31 1
Nie wiem dlaczego, ale straszny jest ten dźwięk tego byka, brzmi jak awionetka kursująca nad domem albo odkurzacz :D gdzieś wcześniej wstawiałeś chyba sm42, tam był naprawdę świetny dźwięk :)
Dźwieki są jakie są. Nie mam na to wpływu. Ale fakt, że niktóre mogłyby być lepsze. Moim zdaniem nie naśladują rzeczywistych dźwięków w 100%. Np. W byku brakuje mi dźwięku "brzeczących luźnych nakrętek" podczas jazdy...

A tymczadem zajechał:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.342 504 30
Powstaje nastawnia dysponująca.
Znaczy będzie bramowa z urządzeniami elektromechanicznymi (suwakowymi). A sygnalizacja kształtowa (z napędami elektrycznymi) czy już po modernizacji, świetlna? Sam kiedyś coś doradzałem, ale już nie pamiętam, a poza tym decyzja mogła się zmienić. ;)