• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta strychowa

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.783 61 10
Na Twoje pytanie zadane w innym wątku odnośnie zasilania iglic.

Moje są również malowane aerografem, a od spodu dolutowuje druciki.

DKW 10°

3.jpg

WL/WR 10°

4.jpg

Na wcześniejszych modułach, które wykonałem też tak jest zrobione i nie ma żadnych kłopotów.

U Ciebie jest kłopot, bo wszystko jest już gotowe i trzeba jakiś mało inwazyjny patent zastosować.

OP
OP
tomekkor

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.722 31 1
Na Twoje pytanie zadane w innym wątku odnośnie zasilania iglic.

Moje są również malowane aerografem, a od spodu dolutowuje druciki.

DKW 10°

Zobacz załącznik 875203

WL/WR 10°

Zobacz załącznik 875204

Na wcześniejszych modułach, które wykonałem też tak jest zrobione i nie ma żadnych kłopotów.

U Ciebie jest kłopot, bo wszystko jest już gotowe i trzeba jakiś mało inwazyjny patent zastosować.
Mądry Polak po szkodzie. Mogłem polutować przed montażem.
U mnie tory już są przytwierdzone i zaszutrowane. Oprócz farby wikol też zrobił swoje.
Pozostaje mi lutowanie drucików od góry.

zacząłeś jeździć i wątek stracił swoją edukacyjną wartość
Potraktuj to jako przerwę reklamową ;) Mój psychiatra zalecił mi pojeździć sobie trochę ;)

Za chwilę dalszy ciąg programu.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
1.196 4 1
Nie wiem dlaczego, ale straszny jest ten dźwięk tego byka, brzmi jak awionetka kursująca nad domem albo odkurzacz :D gdzieś wcześniej wstawiałeś chyba sm42, tam był naprawdę świetny dźwięk :)

OP
OP
tomekkor

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.722 31 1
Nie wiem dlaczego, ale straszny jest ten dźwięk tego byka, brzmi jak awionetka kursująca nad domem albo odkurzacz :D gdzieś wcześniej wstawiałeś chyba sm42, tam był naprawdę świetny dźwięk :)
Dźwieki są jakie są. Nie mam na to wpływu. Ale fakt, że niktóre mogłyby być lepsze. Moim zdaniem nie naśladują rzeczywistych dźwięków w 100%. Np. W byku brakuje mi dźwięku "brzeczących luźnych nakrętek" podczas jazdy...

A tymczadem zajechał:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.952 531 30
Powstaje nastawnia dysponująca.
Znaczy będzie bramowa z urządzeniami elektromechanicznymi (suwakowymi). A sygnalizacja kształtowa (z napędami elektrycznymi) czy już po modernizacji, świetlna? Sam kiedyś coś doradzałem, ale już nie pamiętam, a poza tym decyzja mogła się zmienić. ;)