Nie wiem, co kolega
@tomekkor ma na myśli pisząc "pulpit" na początku zdania, ale urządzenia elektromechaniczne z komputerami i monitorami to raczej egzotyczne połączenie. W nastawni elektromechanicznej mogą być komputery, ale raczej do innych celów, niż sterowanie ruchem, choć różne dziwne rzeczy się zdarzają. W takiej nastawni bramowej w zasadzie powinny być po prostu urządzenia elektromechaniczne, tzw. suwakowe. Właśnie takie urządzenia widać na wszystkich tych zdjęciach. Takie urządzenia były stosowane również w Polsce, swego czasu m.in. w Gorzowie Wlkp. czy Malborku, ale także w wielu innych miejscach. Nie wiem, czy i ile przetrwało w eksploatacji do dzisiaj, ale nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze gdzieś pracowały. Oryginalnie stosowano w takich urządzeniach sygnalizację kształtową, z sygnalizatorami wyposażonymi w napędy elektryczne, ale były one później zastępowane sygnalizacją świetlną. Tak że, zależnie od czasów, jakie mają być odwzorowane na makiecie, można zastosować zarówno sygnalizatory kształtowe, jak i świetlne.
Mogę sobie teoretycznie wyobrazić, że w takiej nastawni zainstalowano nowoczesne urządzenia przekaźnikowe, albo nawet komputerowe, ale to zależy, jak zwykle, od tzw. warunków miejscowych. W wypadku urządzeń przekaźnikowych kluczową sprawą jest możliwość zainstalowania dość dużej i zajmującej sporo kubatury ilości aparaty przekaźnikowej i zasilającej (łącznie z awaryjnym agregatem prądotwórczym). Urządzenia komputerowe zajmują mniej miejsca, ale tu również ważną sprawą jest zapewnienie bezawaryjnego zasilania. Nie wiem, czy gdziekolwiek w Polsce wykorzystano stary budynek nastawni tego typu do instalacji nowoczesnych urządzeń srk, zwykle buduje się nowe obiekty w tym celu.
Nie bardzo kojarzę, gdzie ta nastawnia ma stać, ale pamiętam, że w części stacji były już montowane trasy pędniowe, a więc miały tam być klasyczne urządzenia mechaniczne, pędniowe - taka nastawnia bramowa się do tego nie nadaje.