Kolejna aktualizacja prac! Udało się znowu podłubać w długi weekend, a także obecny przy makiecie i są tego efekty.
1. Wziąłem sobie do serca Wasze rady i zacząłem prowadzić przewody pod skrzynkami w bardziej uporządkowany sposób. Widać to na skrzynce numer 2, czyli środkowej części lewej głowicy rozjazdowej stacji.
2. Podobnie zrobiłem na skrzynce numer 3.
3. W końcu udało się zakończyć elektrykę w obu głowicach rozjazdowych i można ustawiać skrzynki.
4. Zacząłem ustawianie od prawej głowicy rozjazdowej.
5. Połowa stacji ustawiona. Pewnie zaraz spytacie dlaczego tam nie ma torów na odcinku peronowym. Początkowo miałem zrobić wszystko i dopiero ustawiać skrzynki, ale w grudniu minie rok odkąd tabor przykryty jest folią i chciałbym po prostu pojeździć trochę i wypróbować to co przez ten czas zrobiłem. Dzięki temu sprawdzę czy wszystko działa tak jak zaplanowałem, a jednocześnie będę mógł dokładnie wyznaczyć ustawienie semaforów, itp.
6. Do ustawienia została druga połowa stacji, ale lewa głowica rozjazdowa też jest już gotowa (tak jak wspominałem wcześniej). Mam nadzieję, że przed Świętami uda mi się dokończyć ustawianie skrzynek i położyć prowizorycznie proste odcinki torów między tymi już przyklejonymi. Wtedy w końcu będę mógł zobaczyć jak to wszystko działa.
Na dzisiaj to tyle. Mam nadzieję, że mój plan się powiedzie i na koniec roku wrzucę w końcu jakieś ciekawsze zdjęcia z taborem