• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta strychowa w centrum Polski

OP
OP
V

VSM

Użytkownik
Reakcje
87 0 0
Nie znam się, więc się wypowiem.

Skoro stacja jest na linii dwutorowej i nie jest stacją węzłową, to po co aż sześć krawędzi peronowych? Ja zostawiłbym cztery, ale za to wydzielił jakąś grupę towarową. I zrobiłbym dojazd do szopy inaczej niż przez drogę ładunkową.
Popieram kolegę, wywaliłbym tory 6 i 4, co dałoby więcej miejsca dla samego budynku dworca.
A dojazd do torów odstawczych zrobił bezpośrednio ze szlaku. Od strony stacji.
Obiektywnie podchodząc do tych dodatkowych krawędzi peronowych macie pewnie racje, ale mam na to swoje argumenty. Chodzi o to, że jednak będzie to makieta domowa, na której będą na stałe stać pociagi, które posiadam. Z tego względu część osobowa jest rozbudowana i część bocznicowa również. Rozważam również w przyszłości modyfikacje lewej głowicy stacji, aby dołożyć dodatkowy tor zaznaczony przerywana linią jako połączenie stacji z dodatkową linią jednotorową, jeśli makieta zostanie przeniesiona do większego pomieszczenia. Wydaje mi się, że ze względu na to nie będę już nic zmieniać. Ewentualnie jeszcze pomyślę nad bezpośrednim połączeniem do lokomotywowni.