• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta na strychu

OP
OP
Akcesoria do makiety
Reakcje
1.253 4 1
Potrzebuję w paru miejscach dołożyć płot betonowy więc zaprojektowałem i wypaliłem kilka wersji, będą też na sprzedaż,

1737894076814.png

Słupki zrobiłem już nowe, a dodatkowo zmontowałem sobie "ustawiacz" aby łatwiej i precyzyjniej kleić kolejne elementy

239s_1f.jpg
239s_2f.jpg
239s_4f.jpg
239s_6f.jpg
239s_7f.jpg

OP
OP
Akcesoria do makiety

Akcesoria do makiety

Znany użytkownik
Reakcje
1.253 4 1
Obecnie dziargam na drutach beczki, potrzebne ok 100 a może i więcej, część próbnie trochę pomalowana, będzie nimi zawalony cały plac przy magazynie,
Ktoś z działu samochodowego może polecić jakiś pojazd do przewożenia takich beczek? Pewnie z boczną burtą otwieraną do łatwiejszego załadunku?

1747327561449.png

OP
OP
Akcesoria do makiety
Reakcje
1.253 4 1
No to podróżni mają już gdzie "kiepować" w takim razie ;) Zrobiłem dwa śmietniki, jeden stylizowany na prl, drugi nowoczesny, będę też projektował kilka innych śmietników (kosze, kubły, kontenery)

W pierwszym musiałem zmniejszyć ilość dziur, pierwotnie było 5 jak na powyższym zdjęciu, ale niestety to nie wychodziło, musi zostać tyle ile jest,
W nowszym były zaprojektowane nawet śruby i nakrętki, ale przy tej skali dosłownie się zlały a i tak muszę grubsze mocowania kosza zrobić bo zbyt delikatne jest.

sm1.jpg
sm2.jpg

Dodatkowo pierwsza partia beczek wylądowała na magazynie, tutaj jedynie próbka, muszę tam najpierw porządek zrobić a dopiero potem jakoś to ułożyć.
269_8.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.118 81 12
No to podróżni mają już gdzie "kiepować" w takim razie ;) Zrobiłem dwa śmietniki, jeden stylizowany na prl, drugi nowoczesny, będę też projektował kilka innych śmietników (kosze, kubły, kontenery)

W pierwszym musiałem zmniejszyć ilość dziur, pierwotnie było 5 jak na powyższym zdjęciu, ale niestety to nie wychodziło, musi zostać tyle ile jest,
W nowszym były zaprojektowane nawet śruby i nakrętki, ale przy tej skali dosłownie się zlały a i tak muszę grubsze mocowania kosza zrobić bo zbyt delikatne jest.

Zobacz załącznik 1128666 Zobacz załącznik 1128667

Dodatkowo pierwsza partia beczek wylądowała na magazynie, tutaj jedynie próbka, muszę tam najpierw porządek zrobić a dopiero potem jakoś to ułożyć.
Zobacz załącznik 1128671
Ad. magazyn... z grubsza *******nik wyszedł realistycznie...
Ad. śmietniki... może być...

Pozdr,...

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.076 131 86
"pierwotnie było 5 jak na powyższym zdjęciu, ale niestety to nie wychodziło, musi zostać tyle ile jest" jak byś nie napisał to prawie nikt (pedanci by zwrócili) by nie zwrócił uwagi. A wiadomo, że w tej skali sporo rzeczy się przeskalowuje i oszukuje tak, żeby pasowało do naszego postrzegania.