• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta na chórze

OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.186 1 0
Główny węzeł zjazdowy już zamontowany. Plany były a w rzeczywistości zawsze wychodzi inaczej. Aby był kąt odpowiedni wjazdu przez żebra balustrady musiałem popchnąć tory główne do tyłu półki. To mi daje więcej miejsca z przodu na perony stacji i ulicę ale okazało się że nie zostaje wystarczajaco miejsca z tyłu na trzy tory centralne rafinerii. Także musiałem zmienić plan i teraz już będą tylko dwa. Manewry stają się trochę trudniejsze, więc jeszcze myślę jak to ulepszyć. Trzy tory górne z prawej strony planu to magazyn i dwa tory załadunku ropy. Czwarty tor będzie manewrowy. Z lewej strony są dwa tory dla lokomotyw manewrowych ale jest miejsce na dwa tory dodatkowe, także może jest możliwość dodania mijanki. Będę musiał to próbować w rzeczywistości by zobaczyć ile jest miejsca.

1744119978763.png

1744119995568.png

1744120017732.png

OP
OP
4Rings

4Rings

Znany użytkownik
Reakcje
1.186 1 0
Linia główna jest otwarta. Oczywiście na razie wszystkie segmenty są podłączone na żywo i jeszcze nie ma przełączników. Po skończeniu wszystkich torów będę robił pulpit kontroli.