• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta "N" Zwrotniczego - szlachetne ryzyko rycia w mikroskali

Reakcje
1.781 13 0
Słuchajcie - mojej córce dziś się oświadczył chłopak:boso: , z którym chodzi od dłuższego czasu ( człowiek co prawda porządny, mający dom, zaplecze finansowe( prowadzi księgowość w kilku firmach - porządny charakter jednym słowem:cool: )....
Dałem im błogosławieństwo, rzucając pod nosem , ale dość głośno, by wyraźnie usłyszeli , że nie muszą brać ślubu:kawa: - i tak niebawem wejdzie ustawa o związkach partnerskich:D ...aż się boję ,że niebawem zostanę......:eek::eek::eek:....
Ja nie mam czasu ani ochoty bawić małego brzdąca lub - jasna cholera - dwa..o_O ..... chyba się z tym nigdy nie oswoję... (n)
Przepraszam za zaśmiecanie wątku......:oops:

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Koledzy dziękuję za miłe wpisy:) Jak to powiadają, dzieci i szklanek w domu nigdy za wiele:podstepny: Ja jeszcze czekam na wnuka, który w przyszłości przejmie moje zbiory i pasję. Mam nadzieję że geny nie zawiodą:rolleyes:

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Ochłonąłem i wracam powoli do rzeczywistościo_O Budując tę makietę miałem gdzieś z tylu głowy, że to dla wnuka :ostrozny: . Wiadomo że małe dziecko zrobi demolkę, więc na początek tylko pokazywanie i to w wieku kilku lat, potem się zobaczy. Teraz liczę na wnusie, więc za rok-dwa jakiś pociąg drewniany czy inny zabawowy i obserwacja czy je to cieszy, później w razie powodzenia, małymi kroczkami...:podstepny:
A na froncie znowu praca, posadzone są iglaki, sadzę teraz liściaste i większe krzewy, latarnie już podłączone i światła tyle że strach:cool: Potem pozycjonowanie drobnicy i na deser montaż i uruchomienie sygnalizacji kształtowej. Więc już naprawdę blisko do celu, który zamiar mam osiągnąć na początku lipca. Ze zdjęciami czekam już na finał, będzie plener na tle zieleni letniej:)

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Racja Kolego Kocioł(y) I jeszcze : tisze jedjesz - dalszje budiesz - jak powiadają Bracia Rosjanie, a także : kto szybko daje, dwa razy daje. Dla równowagi : kto chce szybko jechać, musi dobrze osie smarować:cool: I bądź tu mądryo_O
Zakończyłem bój okrutny z wyrobami Viessmann. Straciłem więcej nerwów i zdrowia niż przy całej budowie tego tortu. Któryś z Kolegów kiedyś pisał " że trzeba tyrpać te semafory ręcznie..." I racje miał, bo są kapryśne i złośliwe, a sam mechanizm mało precyzyjny jak na żądane ceny. Kąty ramion w niektórych wypadkach nie przypominają przepisowych obrazów sygnałowych, a kolory świateł w nocy, przez maszynistów mogłyby być uznane jako sygnał wątpliwy... Są oczywiście ofiary: dwa semafory - odmówiły dalszej współpracy i zostaną magazynem części zamiennych, w kolejnym nie wiedzieć czemu nie świecą diody. Na szczęście miałem nadwyżkę 2 szt, a tego co nie świeci (próbowałem wszystkiego i nic) trzeba będzie wymienić na nowy. Konkludując, ostrzegam wszystkich przed tymi wyrobami, jak macie wybór bierzcie semafory innych firm. Teraz w Krakowie zapowiadają kilka dni deszczowych, więc trzeba czekać na pogodę do zdjęć w plenerze.:podstepny:

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
NARESZCIE!!!:):):) Koledzy, po 16 miesiącach rycia, dłubania, rzeźbienia, wzlotów i upadków, trudnych momentów i okresowego zwątpienia, pragnę zaprezentować moje wiekopomne dzieło:podstepny: W tym miejscu chciałbym najserdeczniej podziękować Wam wszystkim, którzyście mi doradzali, opiniowali, pomagali, rysowali plany i aranżacje, wspierali i twórczo krytykowali moje działania. Bez Was ta makieta prawdopodobnie by nie powstała, a na pewno nie w takim wydaniu jak na zaprezentowanych zdjęciach. Jak obiecałem zdjęcia są wykonane w ogrodzie, na tle letniej zieleni. Zrobiłem prawie 300 zdjęć, wybrałem te warte jak sądzę, Waszej uwagi. Było i słońce i półcienie i lampa błyskowa, a potem po wyczerpaniu jej akumulatorów, robiłem w przedwieczornym świetle zastanym. Dorobię jeszcze kiedyś zdjęcia nocne, ale muszę mieć sprawne wszystkie semafory (oświetlenie sygnałów).
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego oglądania;)

Załączniki

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
I następne foty:podstepny:

Załączniki