• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta "N" Zwrotniczego - szlachetne ryzyko rycia w mikroskali

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
I kolejne

Załączniki

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Dalsze zdjecia;)

Załączniki

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.502 34 1
Piękna praca, a z mojej strony jeszcze wielki szacunek za utrzymanie takiej dbałości o detal w takich drobinach (coś poza zasięgiem mojej wyobraźni). Brakuje mi bardzo zdjęć tej dolnej, największej stacji. Czy jest oprócz tego szansa na zdjęcia z poziomu makiety? Zauważyłem drobnostkę, która wskazuje ,że to jeszcze nie koniec zabawy :podstepny::)(y). Nie ma wskaźników W11 przed tarczami (te: 3-2-1-hop). :) Tak szybko, takie dzieło nie wypuści :).

Reakcje
1.780 13 0
Kapitalny klimat:) - wielkie gratulacje za wytrwałość i wykonanie na wysokim poziomie w ta małej skali...detale wykonane z pietyzmem i smakiem. Jest co oglądać ...
Brawo:).
Już sobie wyobrażam te wieczory z pełnym oświetleniem makiety i stukotem małych kółeczek podczas jazdy składów.....:p . Tak więc mamy następną makietę w pełni ukończoną.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.597 50 5
BAAAARDZO ładna makietka !!! Nie przeładowana, ze smakiem. Miodzio (y)

Mógłbym się przyczepić do kwietników na dworcu...wyglądają na przeskalowane. Ale nie ujmuje to uroku całości.
(y)

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Racja Kolego bostok70:D! Dzieło nie wypuści zbyt prędko. Oprócz W11 nie ma jeszcze oznakowań literowych semaforów i opisu klawiatur. Tabliczki na masztach mniejsze niż 1x1 mm, samoprzylepne.Trudno będzie to wyciąć i nakleić. Brakuje jeszcze sklejki zamykajacej od spodu i olistwowania dołu kątownikami. Wszystko mam przygotowane, zamontuję to po wymianie semafora. Dalsze zdjęcia oczywiście będą, i nocne i dolnej stacji, którą uważam za najmniej malowniczą. Kwiatony, te mniejsze udają kręgi betonowe o fi ok. 1,20 m, a misy mogą mieć w przeliczeniu fi 1,60 - 1,70 m. Więc przez jakiś czas będę jeszcze coś poprawiał i dopieszczał, ale to już sama przyjemność. Dziękuję za budujące komentarze i oceny:)

Reakcje
1.780 13 0
Jak masz jeszcze cierpliwość to przy torach fajnie było by gdybyś wstawił słupki hektometryczne, one jako małe białe punkciki, dopełniły by klimat na makiecie:)

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
O urlopie na razie nie ma mowy, są inne obowiązkio_O Cieszę się że skończyłem projekt, ale do jesieni będę jeszcze dłubał szczególiki (słupki hektometrowe) tudzież inne drobiazgi:D

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Witam Kolegów po długiej przerwie. Na tym filmiku-prezentacji na YT są te same fotki co na Forum. Wiem że brak Wam ruchu ma makiecie. Powiem szczerze że od miesięcy nie byłem przy makiecie:confused:, ciągle nie jest jeszcze przygotowana do transportu np. samochodem. Brakuje sklejki zamykającej dno, jej olistwowania i maskownic z tyłu tuneli.
Zamierzam to wszystko zrobić i wtedy nagrywać filmiki z jazdy taboru w plenerze. Pojawią się najprawdopodobniej wiosną.
Korzystając z okazji składam wszystkim Forumowiczom życzenia wesołych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku 2014.:)

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Zwrotniczy_1960 znowu nadaje!:cool:
Witajcie Koledzy po wieloletniej przerwie :eek:. Jestem, żyję, dobrze się miewam w czasach zarazy, pasji modelarskiej nie porzuciłem.
Forum jak najbardziej odwiedzałem, czytałem wątki i wpisy.
Moja makieta N zbudowana w latach 2012- 2013, przeszła drobny lifting, głównie w zakresie zieleni wysokiej i niskiej oraz niektórych
szczegółów. Przybyło też taboru, w całości przeszedłem na krótkie sprzęgi - i lepszy wygląd i zawsze trochę mniej miejsca zajmuje skład.
Załączam na początek kilka pierwszych zdjęć, mam nadzieję że rozpocznie się dyskusja i wymiana poglądów.
Pozdrawiam serdecznie starych znajomych i nowych forumowiczów.

Załączniki

OP
OP
Zwrotniczy_1960

Zwrotniczy_1960

Aktywny użytkownik
Reakcje
137 0 0
Widzę że po latach znalazłem się z moimi wpisami o skali N na forum Relacje HO/HOm/HOe/HOf.
Bardzo proszę Moderatora o przeniesienie mnie do Skali N/Makieta i moduł N.
Dziękuję i pozdrawiam. Zwrotniczy_1960