• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta miasta z linią tramwajową oraz kolejową (H0)

Reakcje
1.782 13 0
Wszystko słodkie i piękne , ale może zwolnił byś troszkę tempo na rzecz subtelnej patyny budynków?? Warto by to miasteczko było naprawdę dopieszczone...;)

Dawdzio

Użytkownik
Reakcje
9 0 0
Oczywiście, na Biedronce będzie szyld? Wrzucam zdjęcie takiej stylowej, niestety już nie istniejącej i "pawilon" (już rozebrany) jako natchnienie. Może go gdzieś upchniesz, na pamiątkę? :)
Chojnów - stara biedronka.jpg
Chojnów - Pawilon na ul.kilińskiego.jpg

Dawdzio

Użytkownik
Reakcje
9 0 0
Taki sobie ten szyld. Może lepiej pójdź w oryginał, czyli kawałek tekturki lub blaszki, na niego naklejony wydruk szyldu (przykładowo) i podświetlony od przodu. Bo to tak dziwnie wygląda.

OP
OP
MMacko

MMacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kostka brukowa w środku przy kasach ?
Nie dbałem już o każdy szczegół w środku :) Nie ma szans zauważyć z zewnątrz jaka jest posadzka w środku.
Taki sobie ten szyld. Może lepiej pójdź w oryginał, czyli kawałek tekturki lub blaszki, na niego naklejony wydruk szyldu (przykładowo) i podświetlony od przodu. Bo to tak dziwnie wygląda.
Dawidzie, taki szyld mi odpowiada. Oczywiście można by się bawić w wykonanie puszki w której zamontuję diody idealnie na wzór prawdziwej, ale jest to bardzo ciężkie do zrealizowania, a mi mój szyld jak najbardziej odpowiada i taki go zostawię. Dziękuję za podpowiedzi :)
Dokładnie :)

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
877 4 0
Skończysz całość, to zmienisz powierzchnię podłogi w sklepie i szyld także. Są ok teraz, za jakiś czas, będą drażnić.. I będzie co robić ;)

OP
OP
MMacko

MMacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czyli jednak spróbować? Hmm. Dobra puki nie mam jeszcze tego modelu zamkniętego to jest na to czas. Kostke zostawiam, nie wiadać jej poważnie. Zresztą mógłbym równie dobrze nakleić na szybę imitację wnętrza ;)

Dawdzio

Użytkownik
Reakcje
9 0 0
Jak wolisz. Jeśli ci się chce, to możesz jeszcze coś wyciąć, albo obkleić lampkę izolacją, żeby nie było światła na około szyldu, tylko, żeby prześwitywało przez napis "Biedronka". Mam nadzieję, że można zrozumieć o co mi chodzi. A będzie może ten pawilon? Gdzieś na uboczu? Byłbym zaszczycony :)

OP
OP
MMacko

MMacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jak wolisz. Jeśli ci się chce, to możesz jeszcze coś wyciąć, albo obkleić lampkę izolacją, żeby nie było światła na około szyldu, tylko, żeby prześwitywało przez napis "Biedronka". Mam nadzieję, że można zrozumieć o co mi chodzi. A będzie może ten pawilon? Gdzieś na uboczu? Byłbym zaszczycony :)
Dawidzio jasne, że rozumiem o co Ci chodzi. Na pewno dokleję taśmę by świeciło się samo logo. Pawilon, o którym wspominasz uwzględniłem i znajdzie się na niego miejsce :)

Puki co na makiecie pojawiły się kolejne ręcznie robione rzeczy - stoliki do restauracji
Po niedzielnym spacerze mam gałązki, które przerabiam na drzewka - przy ogromnej pomocy mojej uzdolnionej żony
DSC_0931.JPG
DSC_0932.JPG
DSC_0933.JPG
DSC_0934.JPG
DSC_0939.JPG
DSC_0946.JPG
DSC_0947.JPG
DSC_0948.JPG
:)

OP
OP
MMacko

MMacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Przestanę robić zdjęcia z takim zoomem i skończą się problemy :D (żart). Dziękuję za miłe słowa. Drzazgi usunę ;)