• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Makieta] Makieta Przemytnika

OP
OP
Przemytnik

Przemytnik

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Dzięki Karol za poprawkę małe przejęzyczenie nastąpiło.Witaj Stripe.Teraz by się przydał elektrowóz z dźwiękami,zastanawiam się nad tymi egzemplarzami:
https://www.google.pl/search?q=62405 roco&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=n7brU8nCK87XPMS9gJgC&ved=0CCEQsAQ&biw=1280&bih=698
lub
http://www.lokmuseum.de/shopartikel.php?SArt=10015994#
Szukam też informacji jak tam wygląda sprawa miejsca na dekoder.Montaż dekodera dźwiękowego w TKt3 to była tragedia mało miejsca w nim jest i ledwie się zamknął zresztą deka widać przez okno

OP
OP
Przemytnik

Przemytnik

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Dłuższy czas zastanawiałem się nad kolejną przebudową makiety.Wszystko jest już zaplanowane i materiały potrzebne do przeróbki zgromadzone.Chce usunąć budynek lokomotywowni ,który w znacznym stopni zasłania widok na perony.Planuje dodać obok peronu tor przelotowy a obok niego będzie znajdować się bocznica na końcu ,której znajdzie się stanowisko do nawęglania parowozów. Pierwsze dwa zdjęcia widok obecny a pozostałe dwa zdjęcia ułożenie torów mniej więcej.

Załączniki

OP
OP
Przemytnik

Przemytnik

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Cały czas zastanawiam się nad nowym zagospodarowaniem tego miejsca,nie zbyt mam ochotę na rwanie torowiska wolał bym wstawić tam coś np jakąś stację paliw,ale takowa już jest.Rozglądam się za małym budynek, który by również nie zbyt zasłaniał widok na wszystko.Na około planuje zbudować płot.Oczywiście pokrywy lub płyty również należało by dołożyć aby powierzchnia wyglądała jednolicie

Reakcje
1.786 13 0
A może zamów kilka małych i większych drzew w MBRmodel.;).. Np. kilka topoli jakieś dwa dęby , kilka malutkich brzózek i ze dwa buki:) Dosiej troszkę trawy elektro...:)
Drzewa można posadzić z tyłu za domkami ... Przy dworcu można także wsadzić jakieś jedno, ładne duże drzewo , tak, by okalało budynek.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.617 559 30
Do tych INOX-ów SNCF z V epoki przydałaby się jakaś francuska lokomotywa, ten BR215 DB z IV epoki średnio do tego pasuje. Te wagony to jakiej firmy?

OP
OP
Przemytnik

Przemytnik

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Mam stary elektrowóz Sncf CC 7100 akurat go nie podpiołem.
Wagony to :Rivarossi 3545 i 3546 (oba z trzeciej epoki)oraz wagon firmy Jouef HJ4079-2klasa(4 epoka)
[DOUBLEPOST=1450017960,1450017560][/DOUBLEPOST]Francuz
:) Jest tyle ,że to zabytek

Załączniki

Ostatnio edytowane: