• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta h0/h0e

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
No cóż o gustach i zainteresowaniach nie dyskutuje się bo każdy ma takie jakie ma .
Jak na makiete nie planowaną wyszła całkiem interesująco . :shock:
Oświetlenie, tło, to nadaje jej tego klimatu którego nie mają makiety modułowe.
No może tabor jest zbyt ubrudzony, to tak na koniec aby całkiem nie zasłodzić. :LOL:

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Myślę iż deliktne ślady eksploatacyjne tej wąskotorówce jak do tej skali wystarczą , i jeśli trochę je stonujesz to wtedy podniesiesz jej walory realistyczne.
Wiem tez iż zdjęcia bardzo uwypuklają to czego nie widać gołym okiem, i być może w realu te zabrudzenia, aż tak bardzo nie rzucają się w oczy.
Jakie wymiary ma makieta , bo nie mogę się doczytać.
Tak teraz sobie myślę iż fajnie by było wykonać noc na makiecie to jest w tle po wygaszeniu światła wykonać gwiazdziste niebo no i oczywiście oświetlenie stacji.

Reakcje
1 0 0
pepej napisał(a):
Dwa miesiące to trochę mało czasu, żeby coś fajnego i ładnego zbudować

E no Piotruś nie przesadzaj. Pan "Rurka" jakoś dał radę i super mu to wyszło!!!!!!!!!! Tylko się nie pytał co i jak. Najpierw zrobił, a póżniej pokazał. I za to "Gościa" szanuję!!!! I według mnie jest na tym samym poziomie makieciarskim z "Karolem" od TT, a Karol też ma rękę do szczegółów

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
szyna napisał(a):
pepej napisał(a):
Dwa miesiące to trochę mało czasu, żeby coś fajnego i ładnego zbudować

E no Piotruś nie przesadzaj. Pan "Rurka" jakoś dał radę i super mu to wyszło!!!!!!!!!! Tylko się nie pytał co i jak. Najpierw zrobił, a póżniej pokazał. I za to "Gościa" szanuję!!!! I według mnie jest na tym samym poziomie makieciarskim z "Karolem" od TT, a Karol też ma rękę do szczegółów
Ja daje sobie rękę uciąć, że o makiecie Radka słyszałem wcześniej niż dwa miesiące temu, zresztą Radek sam na pisał iż przygotowania trwały o wiele więcej - tyle w kwestii "2 miesiecy z innego wątku" :D Również jestem pełen podziwu efektu końcowego makiety ale to już chyba pisałem :) Co do wyprawy i zwiedzania Radku nawalił Marek ja bylem zwarty / gotowy i czekałem w Łęczycy :D

Reakcje
1 0 0
Jeśli chodzi o sobotnią sytuację zwiedzania to biorę wszelkie cięgi na własne plecy, bo rzeczywiście to ja zawaliłem...ale przyszły tydzień jest nasz ;) . Aparaty cyfrowe, kamery telewizyjne już się ładują, a i składy w HOe też są na przeglądzie aby na miejscu nie zawiodły...

Danielew

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam.
Gratuluję pięknej makiety - całośc robi wrażenie.
Mam pytanie odnośnie suwnic (dźwigów), które zostały zastosowane na makiecie, a mianowicie kto jest producentem i jaki jest numer katalogowy. Używałeś mat, czy samych podsypek?

Pozdrawiam
Daniel

OP
OP
rurka

rurka

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
0 0 0
Jedna suwnica to KIBRI nr.b-9316 .
druga to PIKO nr.61110 ale tylko pomost z kabiną reszta to lutowanka z mosiądzu.
A trawka sypana POLAKA i HEKI a krzaczki Polaka.
Pozdrawiam.

OP
OP
rurka

rurka

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
0 0 0
Producentem jest Herpa .
Jedna to LKW Henschel 33 der EDW 740920 764 , ale są bez patyny z 1h na jeden pojazd.

A tanki to z 5 h na 2 szt.

OP
OP
rurka

rurka

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
0 0 0
Tak jest mam jeszcze nie poskładanych ręce osobno , nogi ,głowa masakra .
Ale już pomalowane teraz sklejanie , nawet pęsetką to sztuka ...

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.410 146 0
Te konigstajegry to tę dróżke by rozmemłały.:)
Na razie wyglądają jak nadmuchiwane atrapy ;-)
Weź je wyrzuć - wystarczy Henschel - ciężaróweczka zacna!