• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Makieta GARAŻOWA z dodatkiem dioram

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.568 120 86
Tradycyjnego? Przecież wszystko robi jak w tradycyjnym modelarstwie (szlifowanie, klejenie, czyszczenie, malowanie) tylko, że wykorzystuje nowe technologie żeby sobie ułatwić życie.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
... o właśnie te technologie mi trochę chodzi. Czas o możliwości tak poleciałydo przodu, że czasem zastanawiam się ile jest jeszcze w tym pracy ludzkiej a ile już robi za nas "technologia" lub czy to tylko nowe narzędzia które dostało sie od świata nauki... Ale to taki oftop i luźne rozważania...

Pozdrawiam,...

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
Panowie nie ma kto na zbyciu paru słupów trakcyjnych i druta jezfnego nsjdłuższego od Viessmana dobrej cenie?

Szukam takowych do obecnie realizowanego projektu, o którym wkrótce więcej.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
No wolałbym wieśmana, bo gdzieś mam z 5 sztuk takowych.... tylko nie wiem gdzie, a do tego mi one się najbardziej podobają ;) a co masz i jak to wygląda ??

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.727 141 0
A założy się do tego taką sieć, aby elektrowozy mogły bez problemu pod tym jeździć? Tzn. mam na myśli wytrzymałość na nacisk od pantografu.
Ale masz na myśli model sieci czy rury kanalizacyjne udające drut, co w skali wychodzi w produktach vieśka, wejnerta i somerfelda. Z tego co ktoś/gdzieś pisał to drut w modelu mógłby mieć średnicę 0.2mm? Jakiś drut nawojowy, albo co. Tylko odciągi i całą resztę "zrób to sam" - w końcu to model małoseryjny ;)
DSC04150.JPG

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
No slup wygląda zacnie ;) Bardzo mi się podoba. Wiadomo jaka cena i czy to sa slupy zlutowane czy do polutowania ;) A i Czy Inari myślał nad delikatnie innym kształtem wysięgnika pod drut jezdny, bo na tym może być trudno cos zawiesić.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
Dokładnie nie wiem ile mi potrzeba. Musze odszukać te co mam od Vieśka i sprawdzić na jaki odcinek mi ich starczy. Do tego muszę miecć jakieś sprytne miejsce na ich zainstalowanie. Na razie to mam częściowo gołe ściany....

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
Podczas pracy nad swoim nowym tematem.... przyszedł mi do głowy pomysł, aby w to wciągnąć syna. Chodziło mi o to by połączyć nasze pasje. Efekt mnie zaskoczył....
20211024_225357.jpg
A najfajniejsze jest to że młody kazał zamówić kolejne płytki pod kolejny segment dioramki.