• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Makieta GARAŻOWA z dodatkiem dioram

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.833 33 0
Może coś takiego zamontujesz, produkt fallera
Zobacz załącznik 726975
Hmmm, taki budynek to można samemu z kartonu zrobić ;), od Fallera na pewno nie kupię-oszczędzam teraz. Pomysł na taki silos jest całkiem niezły i kto wie, może go wystrugam. póki co to mam pomysł na inny budynek :)

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.735 141 0
OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.833 33 0
To wiem, bo mam.

Przy czym zawsze się zastanawiałem nad ceną tego Trixa, w porównaniu do ceny Walthersa.
https://www.reynaulds.com/products/Trix/66124.aspx
https://www.walthers.com/adm-r-grain-elevator-kit

Na moją makietę (moduły znaczy się) to on za wielki, ale u Szymka, może się zmieści ;)

I tak bym wolał w konkretnej wielkości Choćby takiej jak elewator EWA w porcie szczecińskim.
Elewator Trixa ma więcej zbiorników ;) Dlatego cena większa.... A ten budynek to można zrobić z jakiś prostych tanich rurek PCV/PP a esztę wypalić z kartonu za grosze ;) Tym bardziej że w moim przypadku i tak potrzebuję tylko połowę budynku ;)

Grg

Użytkownik
Reakcje
90 0 0
Ostatnio edytowane:
OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.833 33 0
@Grg dzięki za linki ;) Widzę że głównym składnikiem budulcowym jest fabryka od Fallera tak jak i u mnie. Gość ma więcej miejsca za torem.... więc i jego infrastruktura jakby bogatsza od mojej ;)

Tu taki fajny model zrobiony przez mojego idola ;)

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.571 120 86
Normalnie oglądałem to wczoraj - ale fart ;) Myślałem kiedyś nad takim kitem dla wieżowca Prudential. A na filmie elementy kitu firmy CMR wycięte z PMMA (acryl) - najlepszy klej do klejenia to Cyjanoakryl (rzadki, średni, gęsty) lub zrobiony z użyciem chloroformu. W tej chwili na rynku makiet zawodowych oprócz preszpanu to podstawowe tworzywo.

Fajny mieszalnik do farb w 6.22. Koreański ultrasoniczny noż Wondercutter z Kickstartera w 9.18. Ogólnie niezełe techniki i super narzędzia. Widać profesjonalne podejście.

Ostatnio edytowane: