• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa MAKIETA 185X100

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.831 30 2
Wspaniały to jest temat, nie zapomnę go nigdy.

1) Kamyczki na obrotnicy są niepotrzebne, bo nie spełniają żadnej funkcji. Nie było obrotnic zasypanych kamieniem.
2) Relingi na obrotnicy są niepotrzebne, bo nie spełniają żadnej funkcji.
3) Szpula z przewodem leży tam niepotrzebnie i w oryginale stwarzałaby dodatkowy ciężar (abstrahując od szutru). Obrotnica była stworzona z myślą o obrocie taboru kolejowego i miała w zamyśle przenosić wagę taboru, który był na niej.
4) Na obrotnicach panował ład i porządek. Ponadto podlegały przeglądom rewizyjnym. To nie zaplecze warsztatowe.
5) Ilość osób na działającej obrotnicy przeczy wszelkiej logice. Chcesz by było ich tam 7. Jest to bezcelowe.

* Możesz nie słuchać rad doświadczonych, ale to co robisz, to rób dobrze i w oparciu o jakiekolwiek źródła w rzeczywistości.

* Stwarzasz aurę nie wiadomo kogo, ale to, co pokazujesz - nie jest wykonane profesjonalnie (ani nawet dobrze) i nie jest postarzone profesjonalnie (nie jest w ogóle postarzone).

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.015 447 99
Obrotnica gotowa i nic nie zmieniam już. Dojdą jeszcze jakieś z 4 figurki. Zobacz załącznik 1121366 Zobacz załącznik 1121367 Zobacz załącznik 1121368
Na żywo w realu nigdy nie widziałem obrotnicy z szutrowanym torem.... ale może ja za mało widziałem. Kolega autor pisał coś chyba wcześniej, że chciałby jak najbardzoiej realnie, więc zastanawiające jest czym się wzorował tak to wykonując.
A co do prac kolegi @Kris , które autor tego wątku ocenił źle. Ja się przyglądałem pracom kolegi Kris'a i szczerze - są bardziej realne niż to co tutaj kolega autor nam zaprezentował.
Może zamiast ulegać emocjom i jak to się mówi "kłapać dziobem po próżnicy", czasem warto się zatrzymać i pomyśleć o tym, co napisali inni, zanim zacznie się tu innych obrażać. Po tym bowiem, co kolega autor tutaj ostatnio znowu nawypisywał atakując piszących, ja się stąd zmywam i nie mam zamiaru tu zaglądać mimo wstępnych chęci pomocy. Nie chodzi bowiem o to by za pomoc i wsparcie tak "dziękować" piszącym aby ich obrażać co drugi wpis. Kolega przyjął taktykę pisania samemu do siebie chyba.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Maximus9992
Reakcje
78 95 0
Patrząc na poziom hejtu oraz dyskusje tutaj pojawiające się uważam że na swoim wątku o planowaniu w porównaniu do tego co tu się dzieje, zostałem potraktowany z sympatią xD
Mam to gdzieś, robię swoje dla siebie hehehehhe.
Odnosząc się do realizmu. Niezrozumieliśmy się. Nie zależy mi na realiźmie reguł kolejowym, lecz realiźmie wyglądu.
Powtarzam tez jeszcze raz. Nie jestem koneserem kolejarstwa, pasjonatem.
Ma mnie to bawić jak za dawnym dziecięcych lat PANOWIE HEJTERZY.
P.S. pan Andrzej B dołączył do grupy osób ignorowanych heheheh, kto kolejny?
Teraz czas na dworzec i budkę obrotnicy.
Czekamy na farby.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Maximus9992
Reakcje
78 95 0

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.018 140 3
To zdejmij przyłbicę spawalniczą to powinno Ci pomóc dostrzegać "realizm wyglądu". Obecnie to co pokazujesz i o czym piszesz nie ma z tym nic wspólnego.

Powierzchnia została w dalszych krokach zmodyfikowana na stary, rozpadający się beton w kolorze czarnym z racji lokomotyw
To udowadnia że nie masz pojęcia o czym piszesz. Nawet nie poświęciłeś 60s żeby poszukać zdjęć z opisanym przez Ciebie betonem. Chyba że nie umieściłeś zdjęcia z tym o czym piszesz. Natomiast jeżeli ten tłuczeń "pomalowałeś na szaro to nie osiągnąłeś dalej opisywanego efektu ... chociaż bardzo chciałbym się mylić ...

P.S. proszę obserwować nie krytykować...
HEJTEROM STOP!!!
To jest FORUM MODELARSKIE a nie Facebook - tutaj jeżeli coś pokazujesz to nie licz na "ochy i achy" tylko na konstruktywną krytykę oraz to że błędy zostaną Ci wskazane. Chamstwo natomiast nagradzamy wakacjami.

OP
OP
Maximus9992
Reakcje
78 95 0
Za odpowiedź do innego użytkownika forum sugerującą odbycie stosunku - Artur
Mam to gdzieś, robię swoje dla siebie hehehehhe.
Odnosząc się do realizmu. Niezrozumieliśmy się. Nie zależy mi na realiźmie reguł kolejowym, lecz realiźmie wyglądu.
Powtarzam tez jeszcze raz. Nie jestem koneserem kolejarstwa, pasjonatem.
Ma mnie to bawić jak za dawnym dziecięcych lat PANOWIE HEJTERZY.
P.S. pan Andrzej B dołączył do grupy osób ignorowanych heheheh, kto kolejny?
Teraz czas na dworzec i budkę obrotnicy.
Czekamy na farby.

OP
OP
Maximus9992
Reakcje
78 95 0
To zdejmij przyłbicę spawalniczą to powinno Ci pomóc dostrzegać "realizm wyglądu". Obecnie to co pokazujesz i o czym piszesz nie ma z tym nic wspólnego.

To udowadnia że nie masz pojęcia o czym piszesz. Nawet nie poświęciłeś 60s żeby poszukać zdjęć z opisanym przez Ciebie betonem. Chyba że nie umieściłeś zdjęcia z tym o czym piszesz. Natomiast jeżeli ten tłuczeń "pomalowałeś na szaro to nie osiągnąłeś dalej opisywanego efektu ... chociaż bardzo chciałbym się mylić ...

To jest FORUM MODELARSKIE a nie Facebook - tutaj jeżeli coś pokazujesz to nie licz na "ochy i achy" tylko na konstruktywną krytykę oraz to że błędy zostaną Ci wskazane. Chamstwo natomiast nagradzamy wakacjami.
Hejter.

OP
OP
Maximus9992
Reakcje
78 95 0
Tego nawet nie trzeba komentować - Artur

BLE BLE BLE hehehheh

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.018 140 3
Użytkownik @Maximus9992 ma problemy z funkcjonowaniem w grupie. Okazuje to chamstwem, obrażaniem i wyzwiskami innych użytkowników forum.
Dlatego wybrał wakacje z Orbisem na 2 miesiące - jednak w czasie kupowania biletu okazało się że postanowił kontynuować swoje zachowanie. Dlatego w ramach losowania wygrał w Orbis Travel nagrodę, która wydłuży mu jego wakacje.

Edit:
W sumie ma szczęście że silnik forum nie sumuje banów.
Do zobaczenia w styczniu 2026 r.

Ostatnio edytowane:
Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.