Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Tak, to byłoby jedyne wytłumaczenie. Ale albo odtwarzamy konkretną stację, albo rzeczywiście za stacją robimy duży spadek - inaczej to nie ma sensu. Pytanie, czy warto się w coś takiego bawić? Moim zdaniem szkoda jednego rozjazdu.
Tak, dalej jest spory spadek. Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie, na którym fajnie to widać (znalazłem je).
Generalnie całą stacja jest inspirowana Wisłą Głębce, co już było poruszane w wątku. I wszystko co z torami związane staram się odtwarzać tak, jak było, aby zachować klimat (teraz po remoncie trochę się zmieniło, np. doszła tarcza przejazdowa, semafor B został przeniesiony). Budynki też chce zrobić na wzór, ale nie chcę się spinać, że jakieś drzewko jest a nie powinno być, dlatego reszta to moja interpretacja.
Tak, to byłoby jedyne wytłumaczenie. Ale albo odtwarzamy konkretną stację, albo rzeczywiście za stacją robimy duży spadek - inaczej to nie ma sensu. Pytanie, czy warto się w coś takiego bawić? Moim zdaniem szkoda jednego rozjazdu.
Rozumiem o co chodzi. Jeżeli robiłbym bym układ od początku, to pewnie wyprulbym ten rozjazd po Pana komentarzu, ale... dla mnie to trochę to bez sensu. Skoro wzoruje się na rzeczywistym ukladzie, to chce tak to zostawić. A że nie robię spadku... Po co? Kto robi spadki bez sensu? Nie muszę tu zmieniać poziomu. Tu wchodzi wyobraźnia i kompromis.
P. S. Odnośnie mojego zapytania:
tak prezentuje się realne otoczenie stacji.
Dziś poszły w ruch prefabrykaty, czyli robimy krawędzie peronowe na skrzynce z budynkiem dworca.
Przyjechała też dostawa szutru w nowych szutrówkach od AM:
P.S. Dużo czasu zajmują mi prace od drugiej strony makiety, a one niestety nie są zbyt efektowne.
Jestem również w trakcie zmiany pulpitu na docelowy.. A to dużo kabelków..
Chodnik z płyt zaimpregnowany, pomalowany, asfalt też wyasfaltowany.
i niestety, ale na tym zaczynam dłuższą przerwę (aaaaale to nic nowego )
Nowe za to są opakowania (na razie tylko aż cztery), w których stacja będzie transportowana i przechowywana. Idealne nie są, ale powinny dobrze spełnić swoją rolę.