• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
570 22 1
Dotarł Peršing - "nie taki diabeł straszny..." ;)
Trudno się "wyrwać" z ogólnie panującej opinii... ale bardzo podoba mi się ten model, jest naprawdę dobrze wykonany. Lakierowanie bardzo ostre i wyraźne, bez żadnych paprochów, pantografy pomimo iż plastikowe to bardzo filigranowe i ładne. Kultura jazdy dobra, troszkę szarpie przy niskim napięciu, ale poza tym nie ma się do czego przyczepić :) Nie będę wstydził się prowadzić nią EN Metropol ;)
DSC_0074.JPG

Załączniki

jabol

Aktywny użytkownik
Reakcje
167 3 0
Nowy nabytek - Piko EU07-161. Wielkie dzięki dla Elvisa za instalacje dekodera i Kamila za przeróbkę reflektorów; model wygląda super.

_3034356.jpg
_3034357.jpg
_3034352.jpg
_3034351.jpg

_3034348.jpg

I jeszcze kilka fotek...
_3034383.jpg
_3034384.jpg
_3034385.jpg
_3034367.jpg
_3034369.jpg

I parę fotek zagranicznego...

_3034390.jpg
_3034388.jpg

Intruz

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
573 6 1
Tymczasem w Reichsbahn Direktion Breslau o świcie rusza kolejny pociąg towarowy z Brockau do Hirschbergu...

IMG_0539.JPG

IMG_0541.JPG

A na koniec w macierzystej lokomotywowni spotkać przedstawiciela jakże znamienitej serii:

IMG_0547.JPG

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Oj choruję na tą lokomotywę. Na razie mam do niej 6 wagonów węglarek OOt. Swoją drogą, to w jej opisie można przeczytać, że była przewidziana również do prowadzenia składów osobowych, ale nigdzie takiego zdjęcia nie mogę znaleźć.

Intruz

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
573 6 1
E 95 fajnym modelem jest :) chociaż moją czeka jeszcze udźwiękowienie i ucyfrowienie. Mam do niej na razie 4 talboty OOt, ale mam też stadko Dresdenów, Oppelnów, Königsbergów i Stuttgartów wraz z brankardem z Wrocławia Muchoboru czekających tylko na odpowiednią lokomotywę.
Zestaw wagonów doczepnych do Liczyrzepy czeka w pudełkach, póki co nie mam pomysłu ani sposobu na demontaż tego cholernego pługu odśnieżnego, chyba że z całą kinematyką sprzęgu...

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.519 112 11
E 95 fajnym modelem jest :) chociaż moją czeka jeszcze udźwiękowienie i ucyfrowienie. Mam do niej na razie 4 talboty OOt, ale mam też stadko Dresdenów, Oppelnów, Königsbergów i Stuttgartów wraz z brankardem z Wrocławia Muchoboru czekających tylko na odpowiednią lokomotywę.
Zestaw wagonów doczepnych do Liczyrzepy czeka w pudełkach, póki co nie mam pomysłu ani sposobu na demontaż tego cholernego pługu odśnieżnego, chyba że z całą kinematyką sprzęgu...
Liczyrzepy byly uzywane na linii do Szklarskiej Poreby, za tem plug pasuje w okresie zimowym.

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Też o 12 czytałem. Tez spotkałem się z 8 ale że trzeci wagon motorowy był to nie wiedziałem. W każdym razie baaardzo drogi skład wychodzi.

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.784 41 4
To takie coś z Modell Eisenbahner "Die Zackenbah"
ET89.jpg

[DOUBLEPOST=1488654496,1488654110][/DOUBLEPOST]No z trzema, choć trzeciego nie widać. Lubań Ślaski.

ET89 Lubań.jpg

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Co do E95 to powiem, że nie widziałem zdjęć tego elektrowozu z jakimkolwiek pociągiem pasażerskim. Jest kilka zdjęć ale tylko z towarowymi.
Faktycznie zdjęć tej lokomotywy z bruttem jest w necie tyle co kot napłakał. Ale zakupiłem sobie książkę "Koleje elektryczne na Dolnym Śląsku" i jest tam napisane, że okresie kryzysu w 1930 roku zmniejszyła się ilość przewozów towarowych i lokomotywy E95 były wykorzystywane do prowadzenia pociągów osobowych na trasie Wrocław (ale to nie jestem pewien bo książkę mam poza domem)-Gorlitz. Pytanie tylko jakie wagony do tych składów.

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Panowie dla E95 i Kolei na Śląsku mamy ładny wątek: http://forum.modelarstwo.info/threads/pojazdy-trakcyjne-przed-wojną-na-naszych-ziemiach.5043/page-9
warto tam przenieść zdjęcia Liczyrzepy. Do samej Liczyrzepy można też podczepić, nie tylko osobówki, ale bagażowe, a nawet brankarda. Można też jeździć samym ET89 bo tak było np. na porannym kursie.

Wszystkie E95 stacjonowały w Bw Hirschberg (Jeleniej Górze), a pociągi z węglem dociągały do Görlitz i dlatego najczęściej ciągały pasażera na trasie do Wrocławia i Jeleniej Góry jako
zastępstwo. Stąd prawie nie ma zdjęć takich pociągów. Przy okazji to E95 ciągała do 39 ładownych wagonów OOt.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.519 112 11
Wszystkie E95 stacjonowały w Bw Hirschberg (Jeleniej Górze), a pociągi z węglem dociągały do Görlitz i dlatego najczęściej ciągały pasażera na trasie do Wrocławia i Jeleniej Góry jako
zastępstwo. Stąd prawie nie ma zdjęć takich pociągów. Przy okazji to E95 ciągała do 39 ładownych wagonów OOt.
Bez lokomotywy popychajacej?

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296