• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
756 35 5
A tu połączenie tlk:D Wiele osób pisało, że te wagony i ta lokomotywa, że są dla siebie pisani:p jakoś nie spotkałem się jednak ze zdjęciami u nikogo, postanowiłem uwiecznić więc ich razem:D TLK od tilliga po prostu pasuje mi do tego składu, nie mniej jednak wielkie podziękowania dla producentów siódemki i 112A, to wygląda jak żywe:p:D
robosm.jpg
rosm.jpg
smrobo.jpg

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Tak mnie zmotywował jeden mistrz na tym forum, że postanowiłem wymyśleć alternatywę na brak trakcji na mojej makiecie :) drucik 0,3 mm i pantografy w górę :)))
20170323_165859.jpg

20170323_165922.jpg

A reszta to wyobraźnia . Tak mi się to spodobało, że z pół godziny jeździłem i cieszyłem się jak małe dziecko . W końcu mi pantografy dobrze stoją :)
P.S. pierwsze zdjęcie pokazuje różnice

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Ehhh i zawsze gdzieś jakiś babol . Oczywiście miałem na myśli sieć trakcyjną :) A czy coś stało oprócz odbieraków prądu? Niepamietam :)
Dodam jeszcze zdjęcie obu jednocześnie podniesionych.
Pozdrawiam
20170323_184543.jpg

pablo1983

Nowy użytkownik
Reakcje
9 0 0
Może w tym dziale znajdę pomoc. Mój młodszy syn uszkodził mi wagon: wyrwane element podwozia oraz trzpień do mocowania wózka. Wózek też gdzieś zginął. Drugi wózek również się zgubił dawno temu i został zastąpiony blaszka. Na ostatnim zdjęciu foto wózka.

Załączniki

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
Witam kolegów z forum.
Potrzebuję wsparcia specjalistów od malowania wagonów :) Posiadam dwa wagony widoczne na poniższym zdjęciu (zdjęcie autorstwa jednego z forumowiczów). Jeden z nich ma do poprawki malarskiej dach. Czy ktoś może podpowiedzieć jakiego koloru (RAL) powinienem użyć? Albo konkretny nr Tamyia lub innego producenta (ale w sprayu)?
Kolejna sprawa dotyczy wagonu pierwszej klasy. Tu do poprawki jest więcej i też mam pytanie jaki jest RAL koloru czerwonego i kremowego?
SachsenModelle_74349_Bdnu-x_090-5_04.jpg

Mawak

Aktywny użytkownik
Reakcje
16 0 0
Korzystając z przymusowego urlopu (noga w gipsie od palca po same ja..ca) postanowiłem popracować nad swoim warsztatem. Na stół trafił stary Fleischmann BR 55, który miał przypominać polskiego Tp4-146. Budując swój model korzystałem z fotografii z tematu stworzonego przez Maxeusa:
http://forum.modelarstwo.info/threads/tp4-146-konwersja-dla-wytrwałych.17203/

Szkoda tylko, że projekt nie doczekał dalszej relacji.

e5c25e20-5e2e-11e6-84e5-796328541e0f.jpg

A oto efekty:

IMG_20170405_070541.jpg

IMG_20170407_145004.jpg

Zakres prac dość spory: przeniesienie sprężarki, prądnicy, zmiana wygladu dachu, usunięcie lamp i szlifowanie budki parowozu. Jak na pierwszy przerobiony model parowozu jestem zadowolony. Następny krok mojej edukacji modelarskiej: składanie polskich garnków od Pana Kluby.

Intruz

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
573 6 1
Wreszcie w Dittersbach udało się sformować pociąg węglowy, który przez Görlitz zawiezie paliwo dla Berlina... W sumie do E95 udało mi się pozyskać 11 talbotów OOt (10x DRG i 1 DRG/Oberschlesien/Górny Śląsk), każdy z innym numerem :).

Zdjęcia robione kalkulatorem z braku czegoś lepszego, tło też do bani, ale z moimi warunkami lokalowymi nie mam innego miejsca gdzie się to wahadło zmieści...

Załączniki

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296