• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 1 0
Powiem tak .Nie widziałem na żywo produktów konkurencji i nie mogę z nimi porównać zestawu .Ceny Roco powalają , stąd wybór padł na Piko.Pierwsze wrażenia bardzo dobre , na pewno wagony okrojone w ilości detali , ale jak dla mnie za tą cenę godne polecenia .Co do wagonu sterowniczego , podobnie - wykonanie na wysokim poziomie i zaskoczyła mnie jedna rzecz :
-wagon sterowniczy wyposażony jest w zestaw z dekoderem funkcyjnym do zmiany świateł dla prądu przemiennego.

MarGe

Aktywny użytkownik
Reakcje
10 1 0
Czy komuś pękła już gumka? :)

Chciałem dodać, że chodzi mi o gumki montowane w obręczach kół w pikolcach (ROCO zresztą także). Jestem ciekaw poprostu jak trwałe są te gumeczki. Czy model stojący w gablocie lub często jeżdżący ma duże szanse na to, że te gumeczki się rozpadną...

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.586 19 1
Model - zarąbisty
Dźwięk w filmiku - przesterowany - można było trochę ściszyć ( w filmiku)
Fabuła - kiepska
Montaż - kiepski
Muzyka - ok :)

Awatar powinien zobowiązywać - widać, że są możliwości, ale nie zostały niestety wykorzystane :)
Czekam na kolejny filmik z prezentacji tego modelu :)

Reakcje
1.617 14 6
Ten typ wagonu był produkowany w latach 60 ubiegłego wieku dla odbiorcy z Węgier, około 2000 roku partię takich wagonów zakupiła od kolei węgierskich polska firma i wagony te były na naszych torach jako wagony prywatne. Wiadomość z książki Atlas Wagonów Towarowych autorstwa Pawła Terczyńskiego. Nie mam przy sobie tej książki więc dane te podaję z pamięci. Jeżeli coś żle zacytowałem to niech mnie inni koledzy poprawią.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296