• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Moda na spacery była już wcześniej...
101_1897a.jpg

Na normalnym torze szlak Zawada - Zwierzyniec, dla zaznajomionych świerki po prawej stromie za Zawadą.

Drugie zdjęcie z dedykacją dla Gonziaka, jego model stoi na bocznicy do Jobonu w Zwierzyncu, która do 2010r była użytkowana i stamtąd zdjęcie zrobione przy-15 stopniach.
SM48-127 Zwierzyniec.jpg

Gonziak

Znany użytkownik
Reakcje
90 0 0
@RS11, bardzo fajne zdjęcie - dzięki :) Od 1989 roku gdy byłem w Obroczy na obozie harcerskim regularnie kilka razy w roku odwiedzam Zwierzyniec i tę bocznice i nigdy nie widziałem tam żadnego pociągu. Przez cały czas myślałem, że od dawien dawna jest ona nieczynna.

Jeszcze raz dzięki :)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.782 52 5
Nie mogę już edytować postu......Wierzcie mi, nie było łatwo go znaleźć...i to jeszcze w dobrej cenie...w sklepie internetowym, zupełnie mi nieznanym. Jedna jedyna sztuka! :)
DLA MNIE :D

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
3.247 29 2
No cóż... to i ja się pochwalę czymś tam ;) Modele zbieram pod kątem swoich wspomnień i upodobań stąd epoki, czy inne czynniki grają drugorzędną rolę. Moje angliki z reflektorami spod ręki forumowego kolei Merlina. Oto i one...

seven.JPG

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.785 41 4
Witam,
Też jeździłem siódemkami, piątkami, ósemkami a nawet SP47. Ale zbieram DRG i też ich nie kupię, choć w końcu są modele polskich lokomotyw jak i modele wagonów typu Y.
A oto mój najnowszy nabytek
140C231.jpg

do francuskich winiarek. Jak sie okazuje Interlok odtwarzał kocił tego parowozu w latach 2014-2016.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
1.782 13 0
Przemku, w modelu SU45-079, pomalowałem na srebrno poręcze , trąbki i ramkę stopni do kabiny. Nic wielkiego , ale mój zmysł plastyczny uznał ,że zdecydowanie lepiej takie drobnostki uzupełniają całość. Gdyby ode mnie to zależało , oryginał też by był w ten sposób dopełniony . Oryginał zdaje się nie ma także białych obwódek na buforach - model ma..:podstepny:...Na fotce poniżej, widać co prawda zdratą czerwona farbę z poręczy co stwarza wrażenie pomalowanych na srebrno , ale to efekt tarcia dłoni na poręczach..
maxresdefault.jpg

To samo zrobiłem z numerem 100... Ma biało czerwone poręcze , czerwone dodatki na wózkach .... Na tel tej intensywnej zieleni , w modelu, wygląda to dobrze i uprzestrzennia całą bryłę...Oczywiście purystom tego nie wytłumaczę , ale takiego typu "bluźnierstwa" mnie cieszą :).
Zresztą ... Na fotce poniżej widać ewidentnie ,że SU45-100 ma białe poręcze, białe obwódki lamp i białe akcenty na wózkach.. Myślę ,że niektóre lokomotywy, były w różnym czasie, różnie przyozdabiane :)...
DSC09971.jpg

Ostatnio edytowane:
Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296