• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
572 22 1
Oto efekt własnoręcznego patynowania Pikowskiej SU45 (na razie tylko jeden bok). Wykorzystałem pastele, a także washa zrobionego ze zmieszanych farb Pactra A1 oraz A13. Efekt mnie zadowala, może to nie jest patyna na miarę naszych forumowych mistrzów, ale w rzeczywistości wygląda to całkiem nieźle :) Może się wydawać, że żaluzje są zbyt czarne, ale to wina zdjęcia (a właściwie braku umiejętności jego autora). Wszystko się błyszczy, bo czeka na lakier bezbarwny.
P1090939.JPG

arek62

Aktywny użytkownik
Reakcje
5 0 0
image.jpeg

[DOUBLEPOST=1473521692][/DOUBLEPOST]
image.jpeg

[DOUBLEPOST=1473521731][/DOUBLEPOST]Powyżej moja Piko po spatynowaniu.
[DOUBLEPOST=1473521779][/DOUBLEPOST]
image.jpeg
image.jpeg

[DOUBLEPOST=1473521907][/DOUBLEPOST]
image.jpeg
image.jpeg

[DOUBLEPOST=1473521977,1473521660][/DOUBLEPOST]
image.jpeg
image.jpeg

[DOUBLEPOST=1473522025][/DOUBLEPOST]Powyżej szutrówki. Każda z innym numerem:)

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.060 6 2
Wszyscy mają oliwki, mam i ja :p

oliwki_1.jpg oliwki_2.jpg

Dzięki czemu oprócz składu widocznego w tle (SP42-118 z dwoma 96642 z Poznania) powstał drugi, równie cudowny i tym razem nieco dłuższy :) Nawet rewizje się zgadzają, bo ryflak ma ją z 1971 roku ;)

oliwki_3.jpg

Skład oliwek jest inspirowany rzeczywistym zestawieniem, widocznym na z poniższym filmie:

Jeszcze tylko brakuje do kompletu SP45 (w moim przypadku będzie to SU45-165, ale jeśli przymknąć nieco oko na daty to wyjdzie piękny skład z początku lat 90-tych)... :)

Ostatnio edytowane:

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
572 22 1
Dotarł mój pierwszy model firmy LS Models. Muszę powiedzieć, że szczęka mi opadła, gdy otworzyłem pudełko. Model jest wykonany niesamowicie, ilość detali jest wręcz miażdżąca, a dokładność wszelkich nadruków bije na głowę modele wszystkich innych firm, z którymi miałem do czynienia. Być może moje podekscytowanie spowodowane jest tym, że dotychczas miałem w kolekcji w większości Tilligi, Roco i Piko :) model polecam, szczególnie że można go nabyć w bardzo atrakcyjnej cenie w sklepie w Rybniku.
U mnie będzie kursować jako łącznik Pragi ze Splitem, w pociągu NGy Adria relacji Budapest Keleti - Split Glavni.
Na dniach postaram się nagrać recenzję tego modelu w kilku językach, zobaczę czy wystarczy mi czasu :)

A teraz zdjęcia:
DSC_0019.JPG
DSC_0016.JPG
DSC_0014.JPG
DSC_0017.JPG
DSC_0015.JPG
DSC_0018.JPG

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
A dziś " Strażak" na spacerze:):)

Załączniki

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296