• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lista życzeń ...

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
gbbsoft napisał(a):
No i drzwi mogły by się otwierać pod którymś Fx... :D A przed zamknięciem taki charakterystyczny dźwięk...
ciekawe czy jest na rynku dekoder + odgłosy EN57 lub zbliżone :), pracujący pod podłogą kompresor, wyjące łożyska, pisk przy hamowaniu, rumot przy ruszaniu i psssssssssssssssssssss przy otwieraniu drzwi - miód dla uszu :D zapodać taki dekoder do innego loka wyłączyć światło i nic tylko się rozkoszować :LOL:

na razie przymierzam sie do budowy suczki, ale kto wie może następna będzie EN57 :)

Reakcje
0 0 0
Pepej: weź na następną podróż EN 57 dyktafon. potem, w domu, zapuść makietę, zgaś światło, włącz odtwarzanie. a nam opowiedz o wrażeniach.

A co do Listy życzeń to:
1. Lokomotywa do ciągnięcia włochów i tego nowego chyba to jest "hecht" Roco. Najlepiej Pm2.
2. Jeszcze kilka wagonów do ww składu ale żeby było realnie, czyli bagażowy,restauracyjny jeszcze jedna jedynka i z 2-3 dwójki, dla pełnego wypasu poczta i ogrzewczy. (tylko kto ma makietę z peronem długości 3m)
3. Lokomotywa manewrowa, najlepiej parowa ep IIIc.
4. 2 zestawy węglarek (niskie i wysokie) kleina WWyah po 3 sztuki(lub jak trix odrazu 12szt) (z różnymi numerami bocznymi) może być na zapisy z przedpłatą. jedna może/powinna mieć sygnały końca pociągu.
5. Więcej Eaos-ów PKP ep V. Za oknem co rusz widzę wahadło 25 sztuk. a w kolekcji mam dopiero 5 :(

na razie tyle ;)
A i trafienia 6 w totka aby starczyło na wszystko. :D

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Meggido napisał(a):
pepej napisał(a):
można samemu zrobić ale przeraża mnie ilość okien do wycięcia
Odrobina samozaparcia, chęci jeszcze więcej i spokojnie zrobisz.

pepej napisał(a):
po za tym buda nie jest zbytnio skomplikowana :)
Kpisz czy o drogę pytasz?
Ani jedno ani drugie po prostu stwierdziłem to co widzę czyli prostą bryłę + okna drzwi, Z oczywistych względów nie interesowałem się jeszcze dokładnymi szczegółami jakie będzie trzeba odtworzyć w modelu, bo na razie mam inne zmartwienia :D.

Jeśli możesz udzielić jakiś rad to oczywiście z chęcią posłucham :)

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
xdamian napisał(a):
Pepej: weź na następną podróż EN 57 dyktafon. potem, w domu, zapuść makietę, zgaś światło, włącz odtwarzanie. a nam opowiedz o wrażeniach.
Będzie problem, bo pociągiem ostatnio jechałem w 1994 roku i nic nie zapowiada by coś w najbliższym czasie miało sie zmienić :D Z tych że też powodów (braku obcowania z koleją) bawię sie w modelarstwo :LOL:

OP
OP
avecez

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Jeżeli Roco wyprodukowało EU-43 to teraz prosimy o EU-11 do kompletu. :twisted: Na zasadzie skojarzeń - do EU-43 można podczepić teraz "włochy" :D

Badylek

Aktywny użytkownik
Reakcje
101 0 2
Mnie się marzy ET-22 (bardzo często ostatnio widzę jak ciągnie składy Railion i DB Cargo). Jeśli któraś z firm wypuści kiedyś ten lok w cenie do 700 to kupię go bez namysłu. Może jakaś petycja do Roco?

OP
OP
avecez

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Badylek napisał(a):
Mnie się marzy ET-22
Dwóch naszych wspaniałych coś tam kiedyś wspominali o wykonaniu ET22, ale z tym że raczej cena raczej będzie się wahać taj jak innych modeli 700x2,5 lub x3.

Jako założyciel tego wątku postaram się na przełomie roku podsumować listę życzeń, ale już widzę że pomimo iż jest już dość dużo modeli PKP, tak że już chyba większość z nas nie nadąża z kolekcjonowaniem nawet tych polskich modeli które chciałoby sie mieć. Dobrze że już zaczynają się powtórzenia modeli z innymi numerami lub innymi malowaniami, dodatkowo uzupełnianymi przez dodatki Parowozika lub Draculą, Wilk-Model oraz sporadycznie przez sporadycznych zapaleńców, oraz pojedyncze, niestety dużo droższe acz super wykonania Tololoko, Jan-Kola czy EFC

chf

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Badylek jak znajdziesz 1000 chętnych to z pewnością doczekasz się modelu "byka" od roco. W przeciwnym przypadku wykonanie form jest nie opłacalne dla jakiegokolwiek producenta wypuszczającego modele seryjne. Naszych producentów modele są drogie gdyż są wykonywane ręcznie z metalu i odlewów z tworzyw lub żywic lub przy użyciu kosztownych technologii w procesie przygotowawczym poszczególnych elementów składowych modelu.