• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny L45H Bemo (informacja z AMC Wrocław)

Olaf

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Mam pytanie co do montażu elementów dodatkowych - gdzie montować antenę i kominki (?). Elementy sugerują, że powinny być otwory montażowe, ale takowych nie widzę w pudle lokomotywy?
Kominek jeżeli już był, chociaż była to rzadkość to montowany był nad krótszym przedziałem że zbiornikiem paliwa.

arvent

Aktywny użytkownik
Reakcje
598 8 0
Od dawna czekam na coś z Gryfickiej Kolei Dojazdowej:p
Tu rodzi się pytanie, czy lata wstecz, gdy ruszał projekt Lxd2 od BEMO i padła propozycja podsyłania materiałów źródłowych dla odwzorowania konkretnych Lxd2, to czy ktoś coś dosłał z zachodniopomorskich kolejek... czyli jaką bazą historycznych fotografii dysponuje BEMO.
Tą Lxd2-286 zamówiłem pomimo braku sentymentu do jak dla mnie obcego regionu Polski ...kolejny ładny model, oby tym razem bez wpadki w malowaniu;)

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.617 14 6
Nie tylko kolej Gryficka jest pożądana na tor 1000mm, jest też kolej Piaseczyńska. Może wydali by model we współczesnym malowaniu.
wlt_kolejka-454.jpg

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.308 122 1
BEMO 1020 986 - PKP Lxd2-286, ep.IV

diesellokomotive-faur-l45h-als-lxd2-286-pkp-bemo-1020-986.jpg

Lokomotywa spalinowa L45H jako Lxd2 286 PKP (Jędrzejów Wąsk. (1971-1986) / Karczmiska (1986-1993)), gładkie drzwi przedziału silnikowego, brązowo-ciemnoczerwona z żółtymi ozdobnymi paskami.
Źródło: schmalspurbedarf.de

1992 Lxd2-286.jpg

Lokomotywa Lxd2-286 prod. 1970 r. wycofana w ruchu na stacji Karczmiska (Kolej Nałęczowska, obecnie Kolej Nadwiślańska) w malowaniu fabrycznym, choć mocno już wyblakłym. fot. M. Zajfert, 1992 r.
Źródło: Kolorystyka rumuńskich lokomotyw spalinowych serii Lxd2

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 1
Wąskotorówka 15
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 2