• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny L45H Bemo (informacja z AMC Wrocław)

Z

Zv

Gość
to wg mnie z Bxhpi zrobiła się nielicha kicha.. cenowa. Chyba czas zabrać się za rysowanie tego :D

K

KiersNo

Gość
100 jewro za set do montażu :eek:
Chyba kogoś mocno poturbowało, tyle to powinno kosztować gotowe.

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Szczerze mówiąc to 100 EUR w realiach zachodniej Europy to znów nie tak dużo. Nie wiem jak pracochłonny jest ten zestaw jeśli chodzi o złożenie, malowanie, oznaczenie ale gdyby ktoś poprosił bym złożył mu porównywalny wagon tutaj za $100 i do tego miałbym dostarczyć farby i narzędzia to chyba bym odmówił. To jest moje prywatne zdanie. Zamówiłem dwa gotowe wagony gdyż obawiam się że zamawiając je jako kit na pewno bym coś sknocił i zmarnował zestaw.

Co do wiadomości przedstawionej przez sklep to o ile doceniam fakt umożliwienia oceny produktu finalnego i weryfikacji zamówienia to uważam że powinniśmy raczej poczekać na ów efekt i nie zakładać kasandrycznie że nie montaż nie wyjdzie.

Z

Zv

Gość
Walter masz duzo racji ale cena jest wysadzona w kosmos. Oferta sklepu zapoznania się z zestawem czy modelem przed zakupem to rzeczywiście bardzo fajne podejście do nas jako klientów za to 5+ i choćby dla tego nie odwołuję zamówienia. Natomiast cena 100 E za set raczej odpada.

K

KiersNo

Gość
Mnie to mało obchodzą warunki jewropy zachodniej. Tu 200 jewro to mocne przegięcie i osobiście uważam że za tyle to mozna by mieć 2 gotowe szt. zrobione w PL.
Choć jak dostanę tą samą pensję ale z innymi literkami na końcu to może i się skuszę na 4 gotowe szt.

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
@KiersNo - gdyby ktoś robił te wagony w PL to też bym kupił. jak wiele innych rzeczy takich jak Px48 itd. Gdyby ktoś produkował. Chodzą plotki ale jak to mówią jeszcze nic w kamieniu nie wyryte.

Będzie produkcja taniej w Polsce - będziem tam kupować. Na razie z braku laku dobry...kit... ("No pun intended" :))

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.935 531 30
Nie wiem, co to jest jewropa zachodnia (wiem, co to Europa), ale zgadzam się, że cena 200 EUR za model wagonu jest mocno przesadzona.

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
100 EUR to już sporo. No chyba że wagon byłby podświetlony ale fabrycznie nie będzie. A 200 EUR to chyba za wagon silnikowy.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
W BEMO chyba myślą, że skoro w PL mają posuchę w taborze PKP w skali H0e to rzucą się na to jak szczerbaty na suchary... cena kosmiczna, a pomysł ze składaniem w PL dla jej zbicia jest w dechę.
Mimo wszystko ciekawe, ile by to kosztowało suma sumarum (po złożeniu w PL). Nadal bowiem jestem zainteresowany zakupem - oczywiście góra 1 gotowa sztuka, bo za taką kasę to.... szkoda kasy.

Ostatnio edytowane:

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
@jafrap - ale wagony nie będą produkcji BEMO tylko Lok-Schlosserei...

Owszem, wagon będzie należał do tych droższych. Ciekawi mnie ile bylibyście w stanie zaproponować za montaż? Sam zestaw ma kosztować ok. 100EUR i to mocno podbija cenę o której mówimy. W rzeczywistości taki wagon powinien kosztować 200-300PLN. Gdyby tak było - świetnie! Tak niestety nie jest.

Swoją drogą ciekawi mnie co stoi na przeszkodzie skrzyknąć się, zamówić 10-20 zestawów i znaleźć kogoś kto to rozsądnie poskłada?

Ostatnio edytowane:

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.021 63 25
Cena za zestaw KIT 3Aw juz wydawała mi się zaporowa... ale to... :confused: myślą że Polak taki głupi i weźmie za każdą cenę? :oops:

Jest tu na forum kilka osób co może kiedyś zrobią własne Bxhpi :rolleyes::gwizd:

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Cena jest jaka jest. Naprawdę, nikt nic nie myśli na temat Polaków i nie ma w tym z pewnością żadnej teorii spiskowej. Panowie, schowajmy szabelki i poczekajmy na model. O tej cenie było wiadomo od początku i jakoś do tej pory nikt się nie pofatygował zrobić model taniej i szybciej. Nie powtórzyła się historia z wagonami 112A.

Po prostu trzeba na to spojrzeć od strony modelu jak od Tololoko.

Ostatnio edytowane:

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Nie prawda bo cena początkowa była mniejsza.
To teraz sobie pomyśl co w USA musieli sobie pomyśleć o zakupie F-22 czy F-35 :p natomiast co do ceny, no cóż, jeśli jest to model de facto z manufaktury... w sumie liczyłem początkowo że to model jest seryjny jest, no ale... chyba że ktoś z forum się weźmie do roboty i takie wagony zacznie produkować...

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
I tu może jest problem bo ja od zawsze miałem w bezpośrednim mailu od schamlspurbedarf te 194 EUR.

Zresztą jak się popatrzy na wpisy dotyczące tego modelu na swiatmodeli.com to już we wpisie z 29 stycznia 2014 widnieje cena 100/200EUR.

Ostatnio edytowane:

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.021 63 25
Cena jest jaka jest. Naprawdę, nikt nic nie myśli na temat Polaków i nie ma w tym z pewnością żadnej teorii spiskowej. Panowie, schowajmy szabelki i poczekajmy na model. O tej cenie było wiadomo od początku i jakoś do tej pory nikt się nie pofatygował zrobić model taniej i szybciej. Nie powtórzyła się historia z wagonami 112A.

Po prostu trzeba na to spojrzeć od strony modelu jak od Tololoko.
A kto tu mówi o jakimś spisku. Żadna tajemnica nie jest jakie są zarobki w Polsce. Nie problem wiec jest się domyslec/ wynająć (nie potrzebne skreslic) jak chłonny i za jaką kwote. Poza tym tak prywatnie. Jestem ciekaw z jakiego materiału będzie model ze aż taki kosmos wyszedł :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 1
Wąskotorówka 15
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 2