• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kult jednostki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.807 79 12
@Harry Potter , coś chyba trochę pomieszałeś z tymi numerami.
Słoweńskie lub chorwackie jednostki (EN71) otrzymały numery 100-1xx, a (EN57), 223 na przykład w KŚ.

201, 202, 203 .... to polskie składaki.
EN57-201 (gładkie pudło - wszystkie wagony), to była katowicka jednostka, składak. Już nie istnieje.

Cos takiego jak 3001, 3002 i chyba 3003 też, czyli ściagniete ze Słowenii, ryflowane jednostki, wyposazone w Polsce w deskę klozetową na czole, rzeczywiście jeżdżą w KŚ. Ale to jeszcze u Was w SKMW miały takie numery, 3001, 2, 3.

Chyba że piszesz o ich słoweńskich numerach taborowych z SŻ.
...będe musiał grzebnać na dysku ( co trochę potrwa, bo archiwum mam od 2004r) i zobaczyć na zdjęciach, bo było podwójne oznakowanie :
- SKMWA 201+203*
-EN57- 3001+...i tu w tym momęcie się zakręciłem i pewny na 100% nie jestem, ale kojarzy mi się 3003 ( ale mogę się mylić)...

Pozdr,...

*)14WE- 1xx
EN57 (Chorwatki)- 2xx
19WE -3xx
27WE-4xx
35WE-5xx
31WEba-6xx
45WEa-7xx
Wynajmy z SKMT i ZPR Łuków niemiały odzielnej numeracji SKMWA...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.807 79 12
@Harry Potter wyprawa do Różyn skutkuje kolejnym pomalowanym składem. Tym Razem EN57-726.
Zobacz załącznik 1076588
...cóż, chyba w ten weekend też mieli jakąś okazję, bo w sobotę na dniówce na S1* ganiał skład 2x 45WEa z pięcioma wagonami ( na oko na każdym po okolo 15m² nowego lakieru)...
Było tez kilka mniejszych mazów po innych liniach...

Pozdr,...

*) S1: Otwock- Warszawa (po linii śresnicowej) - Pruszków...

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.946 37 4
Hmm, już za późno na edycję, napisałem tak, że brzmi jakbym ja to malował ;) W podobnym tonie na S7, samochodowej. Były artykuły że wszystko pomazane po drodze. Ale z tego co widzę malują też tym swoim preparatem anty graffiti, z tym, że te różnice w kolorach, łaty, wyglądają tak samo jak i graffiti ;)

Reakcje
3.628 30 0
@Harry Potter wyprawa do Różyn skutkuje kolejnym pomalowanym składem. Tym Razem EN57-726.
... i zapewne długo z tym graffiti nie pojeździ, podobnie jak jej siostra EN57-678, której zdjęcie wykonałeś 18 sierpnia 2024 i zamieściłeś we wpisie #1.362. Na nim udało Ci się "złapać" "678" ze "świeżutkim" graffiti, które zostało już zmyte.

Poniżej EN57-678 przy peronie nr 2 stacji Gdynia Chylonia. Zdjęcie wykonane 21 września 2024. Jak widać na poszyciu pudła nie ma już śladów po rysunkach-napisach, jakie namalowano miesiąc temu.

2024.09.21. Gdynia Chylonia. EN57-678 przy peronie nr 2.jpg

przemek77

Znany użytkownik
Reakcje
1.162 7 0
...qrde, pasowało by się samemu ruszyć i obfocić nim wyrżną tę stacje w ramach modernizacji...

Pozdr,....

ps. szkoda, że "Babcia" się nietrafiła... Było by klimatyczniej;)
Do "babci" jakoś nie mam tam szczęścia... co innego w Tłuszczu. Tu i tak dobrze, że"kanciak" był trzy inne tu wczoraj trafione to były AL. Co do moderacji to w peronach już coś grzebią... Dobrze, że ostatnio tam dość często bywam

Reakcje
2.807 79 12
Do "babci" jakoś nie mam tam szczęścia... co innego w Tłuszczu. Tu i tak dobrze, że"kanciak" był trzy inne tu wczoraj trafione to były AL. Co do moderacji to w peronach już coś grzebią... Dobrze, że ostatnio tam dość często bywam
...dzięki za info...
Z tego co pamiętam, to kiedyś tam była ładownia... Jest jeszcze czy ją wycięli??

Pozdr,...

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.184 1 0
Fotografowanie kibelków jest już w Zagłębiu praktycznie niemożliwe. Już tylko na linii 62 jeżdżą ich różnorodne modyfikacje. Tu EN57-2073 PolRegio wjeżdżajacy na stację Dąbrowa Górnicza Wschodnia.

Kilka przejazdów kibelków PolRegio można zobaczyć na filmie:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 83
Koleje w Polsce 5