• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kontenerowce PorscheDesign i nie tylko.

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Dokładnie,to oprócz wspomnianego MB Actrosa L,który mógł wyjść z dwoma różnymi naczepami i kontenerami,bo kiedyś takie zestawy widziałem.

Renault Magnum też był,ale on raczej tylko miał kontener Maerska i nic więcej,a sam koń wogóle nie posiadał żadnych log Maerska itp.

Nie wiem dlaczego,ale wszyscy zapomnieliście o jeszcze jednej Scanii,i nie jest to Hauberka o której wspomniał wyżej kolega Piotrek,bo takowa też oczywiście jest,ale mowa o całej białej Scanii 144 Topline "Maersk/Star Transportation";)

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
No właśnie teraz zajarzyłem,że nie pokazałem nigdy tej Scanii na forum,choć już od dłuższego czasu jest w mojej kolekcji,tylko ja zmieniłem jej naczepę i kontener.

Niestety ja pracuję w święta i nie mam jak zrobić zdjęcia,a w necie znalazłem tylko takie maleńkie

Ta Scania jest dokładnie taka sama jak turkusowa 144 TL i ma taki sam napis nd blendą "Star Transportation" i i logo na boku,tylko jest cała biała.[DOUBLEPOST=1387843927,1387843618][/DOUBLEPOST]A tej Hauberki Ci brakuje z tym białym kontenerem właśnie,więc działaj:)

http://www.ebay.pl/itm/Herpa-Scania...H_DefaultDomain_23&hash=item3a88f890cb&_uhb=1

OP
OP
Porsche Design

Porsche Design

Znany użytkownik
Reakcje
117 0 3
No właśnie teraz zajarzyłem,że nie pokazałem nigdy tej Scanii na forum,choć już od dłuższego czasu jest w mojej kolekcji,tylko ja zmieniłem jej naczepę i kontener.

Niestety ja pracuję w święta i nie mam jak zrobić zdjęcia,a w necie znalazłem tylko takie maleńkie

Ta Scania jest dokładnie taka sama jak turkusowa 144 TL i ma taki sam napis nd blendą "Star Transportation" i i logo na boku,tylko jest cała biała.[DOUBLEPOST=1387843927,1387843618][/DOUBLEPOST]A tej Hauberki Ci brakuje z tym białym kontenerem właśnie,więc działaj:)

http://www.ebay.pl/itm/Herpa-Scania...H_DefaultDomain_23&hash=item3a88f890cb&_uhb=1
Tylko ja mam mam juz taki ciagnik a dla samego kontenera nie bede kupowal tevo modelu bo wole wtedy kupic kontenery athear ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.275 387 20
Piękne te Twoje EKB. Fajna gromadka Ci się zebrała. Maerski też ciekawe i nawet ten majtkowy kolorek niebieski mi pasuje. Podobają się, szczególnie na grupowych fotkach.(y)(y)(y)

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
No tak myślałem,że tobie chodzi o tą co masz,ale ta druga się różni kilkoma detalami.
Sam zobacz,że twoja ma na masce i osłonach międzyosiowych logo Maersk,a tamta nie ma i różnią się jeszcze bodajże oznaczeniem na grillu,bo twoja ma chyba 164L V8 a tamta ma 124.
Ja miałem je obie,ale ostatecznie zostałem przy tej drugiej właśnie,bo chciałem,żeby wygladała podobnie jak ta biała,a ona też nie ma na masce i osłonach żadnych log.
Reasumująć,to są dwie różne hauberki:)

OP
OP
Porsche Design

Porsche Design

Znany użytkownik
Reakcje
117 0 3
No tak myślałem,że tobie chodzi o tą co masz,ale ta druga się różni kilkoma detalami.
Sam zobacz,że twoja ma na masce i osłonach międzyosiowych logo Maersk,a tamta nie ma i różnią się jeszcze bodajże oznaczeniem na grillu,bo twoja ma chyba 164L V8 a tamta ma 124.
Ja miałem je obie,ale ostatecznie zostałem przy tej drugiej właśnie,bo chciałem,żeby wygladała podobnie jak ta biała,a ona też nie ma na masce i osłonach żadnych log.
Reasumująć,to są dwie różne hauberki:)
aa to nie wiedziałem, muszę przejrzeć parę zdjęć jak to wygląda i ową zakupić :D

Reakcje
11.696 67 1
Wspaniała prezentacja , ciężko wybrać faworyta . Jednak chyba postawie na volvo NTK , aczkolwiek maersk-i też maja swój niebanalny urok . Zawsze jest tak że człowiekowi wydaję się że uzbierał już wszystko a tu takie kwiatki wychodzą ;)

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Zestawik fajny,tylko wypoziomuj oba kontenery,żeby równo leżały i ja zmieniłbym jeszcze osłonę naczepy na szarą,bo ta biała jakoś mi nie leży.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.275 387 20
Fajnie to wyszło. Takie nierówne ustawienie kontenerów bardzo dobrze wygląda. Często widuję na drogach tak wożone kontenery. Nie wiem czym to jest spowodowane, czy sposobem załadunku i rozładunku, czy to taki rodzaj naczepy, ale takie ustawienie podoba mi się. Świetnie spasowany ciągnik z naczepą i ładunkiem.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.696 67 1
Zestaw pierwsza klasa , bardzo mi się podoba . Co do kontenerów to leżą prawidłowo . Spowodowane jest to tym że większe puchy mają mniej poprzeczek w podłodze przez co kontener wpasowuje się w tzw, łabędzią szyje ramy naczepy . Natomiast kontenery 20 stopowe nie posiadają takoowych wycięć przez co muszą być wożone ponad rama naczepy . Blokowanie kontenerów 20' odbywa się po przez zdjęcie zamków z przedniej belki naczepy , natomiast kontenery 40' wsuwa się w na ramę do belki i blokuje od przodu sworzniami .

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.275 387 20
Co do kontenerów to leżą prawidłowo . Spowodowane jest to tym że większe puchy mają mniej poprzeczek w podłodze przez co kontener wpasowuje się w tzw, łabędzią szyje ramy naczepy . Natomiast kontenery 20 stopowe nie posiadają takoowych wycięć przez co muszą być wożone ponad rama naczepy . Blokowanie kontenerów 20' odbywa się po przez zdjęcie zamków z przedniej belki naczepy , natomiast kontenery 40' wsuwa się w na ramę do belki i blokuje od przodu sworzniami .
Dzięki za info.:)

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
Napewno macie racje,co do tych kontenerów przewożonych w rzeczywistości,ale ja zawsze mówię i oceniam model,a nie prawdziwy pojazd i mnie na modelu niezbyt się podoba taki układ kontenerów,tym bardziej,że Herpa w dodatkach dodaje takie podwójne bolce montowane z boku naczepy,które podtrzymują oba kontenery jednocześnie,a z tego co widzę to ten element nie został zamontowany w modelu,dlatego efekt jest jaki jest;)