• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Komunalne Hajda

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Przy każdej kolejnej odsłonie zastanawiam się czy to już koniec Twojej kolekcji,a okazuje się,że nastepuje ciąg dalszy:)
Jestem w szoku ile tego posiadasz:eek:

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, pora zmienić troche klimaty i przejść do troche starszych pojazdów, a zaczne od modelu którego chyba nie trzeba bardzo przedstawiać, Jelcz W 315 M od Tololoko, oczywiście nie mogło tego modelu zabrąknać w mojej kolekcji komunalnych (y).
Jak dla mnie bardzo fajny model i na moje szczęście bardzo dobrze wykonany (Tololoko słynie z niespodzianek, niedomalowań itd.). Jedynie co do dzis mi się nie podoba i miło nie wspominam to ile trzeba było na niego wydać :confused:.

Tololoko - Jelcz W315M
DSCF1468.JPG
DSCF1470.JPG
DSCF1476.JPG
DSCF1472.JPG
DSCF1474.JPG
DSCF1478.JPG

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Bardzo ładny Jelczyn,może trochę niedopracowany przez Tololoko ale mimo wszystko cieszy oko:).Jeździło kiedyś tych śmieciarek naprawdę dużo a teraz to już wymierający gatunek.Widuję jeszcze taką na służbie w Pińczowie.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.478 390 20
Wykonanie, jak wykonanie. Ważne, że jest. Piękna śmieciara, aż się gęba cieszy, że nasze PRL-owskie konstrukcje doczekały się miniaturyzacji. Pomimo niedoróbek i tak piękny model.

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziś troche po czesku (y).

Permot - Škoda S 706 (Busch)
DSCF1502.JPG

Permot - Škoda S 706
DSCF1505.JPG

Permot - Škoda S 706
DSCF1509.JPG

Igra / Permot - Liaz
DSCF1517.JPG

Igra / Permot - Liaz
DSCF1508.JPG

Igra / Wiking - Tatra 815
DSCF1513.JPG

Igra / Wiking - Liaz (Čsad)
DSCF1512.JPG

DSCF1527.JPG

Załączniki

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.433 67 1
Bardzo udane prezentacje . Jelcz jest modelem unikatowym i takim "naszym" . Natomiast to co urzekło mnie najbardziej to renówki z poprzednich prezentacji a szczególnie ta cała biała jest piękna . Sam bym widział taką w mojej kolekcji .

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.598 50 0
Saurer jest piękny.Ogólnie sama ciężarówka mi się podoba a w wersji komunalnej tymbardziej.Rozumiem że to oryginalny model a nie zamiana kabin?
Dobrze że cyknąłeś fotkę zabudowy Kibri z tyłu.Zastanawiałem się nad jej zakupem, ale po obejrzeniu tyłu jakoś mi przeszło.

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak Saurer to oryginał, a co do Kibri to mi najbardziej podoba się własnie zabudowa, otoż kabiny jakoś mi nie leżą, nie jestem zbytnio przekonany do nich, poprostu mi się nie podobają i chyba dlatego nie mam dużo modeli Kibri w mojej kolecji

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Przy każdej Twojej odsłonie modeli zaczynam sie zastanawiać co jeszcze pokażesz?
Przyznam,że wciąż mnie zaskakujesz(y)
Szczerze gratuluje kolekcji,a wręcz zazdroszcze.

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam i kilka naprawde staruszków

Brekina - Mercedes Benz L 322
DSCF1557.JPG

Brekina - Mercedes Benz L 311
DSCF1559.JPG