• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Komunalne Hajda

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.000 108 2
Świetne te dziadki , Brekina tak jak Herpa idzie na łatwiznę z rodzajami zabudowy , do staruszków ma jeden rodzaj i tylko podwozia i kabiny zmieniają.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Nie bylo mnie trochę na forum a tu takie kolekcje sie pojawily, ze brak slów po prostu. Pierwszy raz w zyciu widzę taką kolekcję smieciarek i nadziwić się nie mogę ile tego masz.
Gratuluje takiej wspanialej kolekcji. (y)

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, staruszków ciąg dalszy, dziś z przewagą modeli od Wikinga tylko Steyr jest mojej własnej produkcji.

Wiking - Mercedes Benz 1017 (IFAT 81)
DSCF1614.JPG

Wiking - Mercedes Benz 1017 (Entsorga 80)
DSCF1616.JPG

Wiking - Mercedes Benz 1017 (BSR)
DSCF1620.JPG

Wiking - Mercedes Benz LP 1317 (BSR)
DSCF1618.JPG

Herpa / Wiking - Mercedes SK 94
DSCF1627.JPG

Roco / Matchbox - Steyr 91
DSCF1623.JPG

DSCF1632.JPG

DSCF1615.JPG

DSCF1617.JPG

DSCF1619.JPG

DSCF1621.JPG

DSCF1624.JPG

DSCF1622.JPG

DSCF1626.JPG

DSCF1629.JPG

DSCF1625.JPG

DSCF1631.JPG

DSCF1633.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
No i wreszcie inne zabudowy w tych kilku ostatnich prezentacjach. Trudno wybrać faworyta, bo wszystkie na swój sposób ładne. Piękną masz kolekcję. Gratuluję i podziwiam.

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam wszystkich w sobotnie popołudnie i zapraszam do następnej prezentacji staruszków, dziś same Mercedesy Wikingi ze starą zabudową Fauna.

Wiking - Mercedes Benz 1619 (BFI)
DSCF1637.JPG

Wiking - Mercedes Benz 1619 (Maatman Milieu)
DSCF1640.JPG

Wiking - Mercedes Benz 1619 (Edelhoff)
DSCF1642.JPG

Wiking - Mercedes Benz 1619 (Remondis)
DSCF1643.JPG

Wiking - Mercedes Benz 1619 (Trienekens)
DSCF1641.JPG
DSCF1645.JPG

DSCF1646.JPG
DSCF1652.JPG

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Stare Wikingi nie są takie złe trzeba nad nimi po pracować wymienić koła i podmalować szczegóły i całkiem inny model.;)
Można można czemu nie, ale widzisz kolego Brodagaz każdy widzi i kolekcjonuje inaczej jak również każdy ma swoje upodobania, ja na forum zauważylem ze praktycznie 99 % użytkowników gustuje w modelach przerobionych lub ulepszonych ja należe do tego 1 % kolekcjonerów. Dla mnie nie jest ważne żeby dany model ulepszyc, pomalować, dodać tablice rej. , zbrudzić czy specjalnie zniszyć (upozorując wypadek). Dla mnie liczy się oryginalność danego modelu a najbardziej z jakiej firmy (Sita, Alba, Remondis itd.) jest dany model. ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.000 108 2
Można można czemu nie, ale widzisz kolego Brodagaz każdy widzi i kolekcjonuje inaczej jak również każdy ma swoje upodobania, ja na forum zauważylem ze praktycznie 99 % użytkowników gustuje w modelach przerobionych lub ulepszonych ja należe do tego 1 % kolekcjonerów. Dla mnie nie jest ważne żeby dany model ulepszyc, pomalować, dodać tablice rej. , zbrudzić czy specjalnie zniszyć (upozorując wypadek). Dla mnie liczy się oryginalność danego modelu a najbardziej z jakiej firmy (Sita, Alba, Remondis itd.) jest dany model. ;)
Moja kolekcja też w 80% to modele oryginalne nie przerobione, ale właśnie przez to że, tak dużo ludzi tutaj pokazuję modele waloryzowane, też się zaraziłem i pomału dopieszczam modele.;)

OP
OP
hajda

hajda

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
kolejna porcja śmieciarek Wikinga ze starą zabudową Fauna

Wiking - Mercdes SK 94 (BSR)
DSCF1656.JPG

Wiking - Mercdes 1619 (BSR)
DSCF1655.JPG

Wiking - Mercdes 1619 (BSR)
DSCF1657.JPG

Pralinê / Wiking - Mercedes LP 813 (BSR)
DSCF1659.JPG

Wiking - Mercedes LP 809
DSCF1661.JPG

DSCF1662.JPG
DSCF1663.JPG