• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja kolekcja wrocek

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Niebieski Man 17111 Wikinga jest ciekawy bo to odwzorowana wersja tego auta z silnikiem pod paką, pod kabiną było pusto a w kabinie całkiem płaska podłoga bez tunelu.

OP
OP
wrocek

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
A dzisiaj pełna konwersja,za którą zostanę "rozstrzelany" :ostrozny:

043.JPG
045.JPG

Dla wytłumaczenia - jakiś czas temu zakupiłem tylko naczepę i szlag mnie trafiał,że nie mogę jej zaprezentować.
Powiedzmy,że wygląda to tak - p.Henryk zniszczył Jelcza na placu budowy co wiązało się z brakiem dopływu gotówki. Hans czyli szwagier Henryka chcąc poratować brata swej żony postanowił udostępnić mu "meśka". Henryk chętnie skorzystał tej okazji czym podniósł swój wizerunek gdyż w czasach tamtych auto z gwiazda na przodzie to było coś;)
Mam nadzieję,że to pozwoli mi się wytłumaczyć z takiego połączenia?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.174 387 20
Połączenie, rzeczywiście, jakie jest każdy widzi. Ale... Jak mówi stare przysłowie "jak się nie ma co się lubi, to się kocha swoją żonę".
Naczepa zrobiona jest świetnie, natomiast ciągnik, to typowa stara produkcja Herpy (jak się nie mylę). Trochę nie pasują do siebie jakością wykonania.

OP
OP
wrocek

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Połączenie, rzeczywiście, jakie jest każdy widzi. Ale... Jak mówi stare przysłowie "jak się nie ma co się lubi, to się kocha swoją żonę".
Naczepa zrobiona jest świetnie, natomiast ciągnik, to typowa stara produkcja Herpy (jak się nie mylę). Trochę nie pasują do siebie jakością wykonania.
Ale chyba nie doczytałeś historii powstania tego zestawu;)
Tak poważnie - tak koń to wytwór herpy.
Wydaję mi się ,że naczepa lepiej wygląda z ciągnikiem starej "daty" niż w połączeniu z nowymi?

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.503 109 2
Zawsze to coś innego wszyscy tylko te Jelcze pokazują już do znudzenia.;)
Osobiście podpiął bym tą naczepę do SK z normalną kabiną a nie krótką i by by rewelacyjny zestaw.;)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.174 387 20
Ale chyba nie doczytałeś historii powstania tego zestawu;)
Tak poważnie - tak koń to wytwór herpy.
Wydaję mi się ,że naczepa lepiej wygląda z ciągnikiem starej "daty" niż w połączeniu z nowymi?
Doczytałem, oczywiście, ale jakbyś koniowi pomalował podwozie na inny kolorek, to wyglądałby całkiem ciekawie. ;)

Młody

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Niebieski Man 17111 Wikinga jest ciekawy bo to odwzorowana wersja tego auta z silnikiem pod paką, pod kabiną było pusto a w kabinie całkiem płaska podłoga bez tunelu.
Rozwiązanie takie samo jak w Bussingu LT 11. A co do rozstrzelania to mi się nawet taki zestaw podoba. Tylko troche zmęczyć zestaw i powinno być ok. Wkońcu jakaś odskocznia od monotonii ;).

OP
OP
wrocek

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
No nadszedł czas z końcem robienia zdjęć na gołym parapecie!
Tym razem z serii gdzieś zgubiłem przyczepę;)
Zapraszam do oglądania i komentarzy:):
004.JPG
006.JPG
009.JPG

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.174 387 20
Przyczepa bardzo ciekawa, i trochę ufajdana, ale brak mi podmalowanych świateł, no i ufajdanie zbyt się błyszczy jak na błoto.