• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja ciężarówki schyłku PRLu

OP
OP
pastka

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Tatra dostała plandekę i trochę korozji na skrzyni:
list3.jpg

Na tej samej wystawie modeli kupiłem ciągnik Steyr produkcji Roco, trochę rozgnieciony ;) Tutaj po remoncie kapitalnym i przeróbce na wywrotkę 6x6 z użyciem części Herpa:
list4.jpg
list5.jpg
list6.jpg
list7.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Tatra wygląda rewelacyjnie. Zjechana mocno, ale to już przecież wiekowa ciężarówka. Swoje przeszła przy pracy. Steyr też świetny. Jedyne co mi brakuje to za czyste wnętrze kipy. Przydałoby się trochę waloryzacji, tak jak na reszcie modelu.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.249 108 2
I tu nie do końca się z Tobą zgodzę.
Jak jeżdżę dostawczakami na myjką "bezdotykową" to auto bardziej opłuczesz niż umyjesz.

Dla mnie model bombowy!!
Nie bardzo rozumiem nie zgadasz się że dach się też brudzi ?? Ciekawe wydawało mi się że auto brudzi się całe na pewno nie równomiernie ale całe.(n)

OP
OP
pastka

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Hmm, mnie się wydaje że dach jest zwykle czysty w porównaniu do tyłu i nadkoli. Wyjątkiem są szroty stojace pod drzewami itp. Avia jest w sumie czysciutka więc dachu nie ruszalem :)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.249 108 2
Hmm, mnie się wydaje że dach jest zwykle czysty w porównaniu do tyłu i nadkoli. Wyjątkiem są szroty stojace pod drzewami itp. Avia jest w sumie czysciutka więc dachu nie ruszalem :)
Nie wiem jak jest z dachem ale w moim samochodzie brudzi się tak samo jak inne części a uto nie stoi bo dziennie robię minimum 60km;)