• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja ciężarówki schyłku PRLu

OP
OP
pastka

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
No, chyba mi pekaesów już wystarczy, może jeszcze MB NG, jeśli znajdę spoiler/owiewkę na dach :) Teraz muszę narobić naczep, zabieram się za nie od miesięcy ;)

OP
OP
pastka

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Strasznie nudna seryjna produkcja ;) Pokrywanie dużych płaszczyzn farbą z aerografu to nieciekawe zajęcie. Ale dwie zapasowe są.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Naczepy ciekawe, szkoda tylko, że tak bardzo widać brzeg kalki.

OP
OP
pastka

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
To fakt :/ domowe kalki sa dosyć grube i zmieniają kolor podłoża. Gołym okiem, zależnie od oświetlenia efekt nie jest tak zły jak na fotkach makro. Przydalby się jakiś środek rozpuszczajacy film a zostawiający sam nadruk. Ale chyba nie ma takiego. .

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.518 47 0
Po pierwsze pod kalkomanie należy polożyć lakie bezbarwny błyszczący.Jak wyschnie na to się kladzie kalke a potem na wierzch jeszcze raz lakier i tu już zależy czy mat czy satyna czy pełny połysk.Jaki chcesz taki dajesz.Po takim zabiegu film od kalkomanii jest prawie niewidoczny a nawet przy złej jakości kalkomanii znacznie mniej widoczny.

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ze wszystkich zaprezentowanych w tym temacie modeli najbardziej podobają mi się stare dobre Liazy.Na drugim miejscu są Fiaty.Rewelacyjne modele zaprezentowałeś,dobra robota.

Ostatnio edytowane:

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.398 109 2
Kabina zwaloryzowana świetnie, ale mam delikatne odczucie że, paka nie pasuje w sensie za delikatnie potraktowana, względem zniszczonej kabiny.
Z reguły w ciężarówka paka niszczy się pierwsza ;)
Poza tym rewelacja:)