• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

tulip

Aktywny użytkownik
Reakcje
193 1 0
"Markery" to chyba światła postojowe/sygnałowe, są o wiele słabsze niż reflektory nawet z przyciemnieniem. W naszych 45WE jest to pierwsza w prawo (skośnie) pozycja na przełączniku, reflektory to następne położenie.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.744 78 12
Olsztyn Główny, 19.09.2024. Wschód słońca.
Zobacz załącznik 1074746
...no to jak lecimy wschodami słońca...
l.k. 10, szlak Wieliszew - Radzymin, odcinek p.o. Dąbkowizna - Radzymin, 06.09.2024, 06:22...
IMG_20240906_062204384.jpg

Pozdr,...

ps. Magic, fajnie, że chciało Ci się wstać o "barbarzyńskiej" dla niektórych porze. Sam widziałeś, że ta pora ma swój urok;)

prepik

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 0 0
Wiem że są drony, balony, satelity ale... Taka podwózka heli Robinsonem R44 po samolot do Zatora i fajnie oświetlona stacja w mojej rodzinnej Bochni a, że ręce były wolne to parę fotek z pięknej Bochni plus Stalprodukt Wamech Bochnia produkujący nieortodoksyjne wiatraki konstruktora z Ukrainy. Co ciekawe pod największym wiatraków stoją intrygujące mnie wagony dwuosiowe na niedostępnej bocznicy Stalproduktu...

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.724 37 4
16.10.2024. Olsztyn-Gutkowo.
Taka oto jesienna, urokliwa scenka rodzajowa przy peronach przystanku Gutkowo. Wygaszona Gama 111Ed-092 Lotos Kolej oraz wyciągająca z bazy paliw beczki i ustawiająca je w skład 401Da-422 spółki Unimot Terminale.
tory 16 paź 24 5 1200 stare logo.jpg

Przy okazji pytanie.
Gdzie się podział wątek o lokomotywach manewrowych? Był taki na pewno, coś w rodzaju "Polskie lokomotywy manewrowe", ale coś przez wyszukiwarkę nie mogę go odnaleźć. Ktoś pomoże?