Mam pytanie. Czy wszedłeś do hali poczekalni (znajdującej się za korytarzem w którym stoją prezentowane przez Ciebie wyżej gabloty), gdzie jeszcze ponad rok temu wisiały na ścianach dużych rozmiarów plansze o historii wojskowej kolejki wąskotorowej Twierdzy Toruń, m.in. ze schematami sieci, historycznymi zdjęciami i syntetycznymi informacjami ? Może zauważyłeś, czy te plansze nadal tam wiszą, a może zrobiłeś im zdjęcia ? Ostatni raz byłem na stacji Toruń Gł. ponad rok temu, ale z powodu bardzo krótkiego czasu na przesiadkę, tylko rzuciłem okiem na wspomniane plansze, w dodatku, pasażerowie siedzący na ławkach przesłaniali je częściowo, więc nie zrobiłem żadnego zdjęcia, a nie ukrywam, że zainteresowały mnie treści i materiały prezentowane na nich.
A może ktoś z szanownego grona Forumowiczów ma zdjęcia tych plansz, z toruńskiej poczekalni lub wie czy gdzieś są dostępne w sieci, wówczas proszę o przesłanie fotografii na priv (ewentualnie zamieszczenie w jakimś stosownym temacie) lub informację, gdzie można zobaczyć ich zdjęcia. Z góry dziękuję.