• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
802 2 0
Klimaty kolejowo-pogodowe. W dniu 26.10.1990 r. chciałem sfotografować kościerską maszynę wraz z semaforem wjazdowym stacji Somonino, ale gęsta mgła sprawiła, że byłem bardzo niezadowolony z ujęcia Ty2-76, na którym siłą rzeczy nie było widać dość długiego składu. Dlatego też w dniu 06.11.1990 r. ponownie udałem się w dość uciążliwą wycieczkę do Somonina. aby powtórzyć to ujęcie. Tym razem popadywało trochę, ale widoczność była na tyle dobra, że można się przekonać, iż tego dnia Ty42-130 też miał na haku całkiem fajne brutto.
1246.jpg
1247.jpg

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
802 2 0
Dokładnie 35 lat temu w Kościerzynie najpierw odwiedziłem grób dziadka, którego 107 rocznica urodzin przypadała tego właśnie dnia (a pochodził z Wolsztyna), po czym rowerem marki "Ural" udałem się do Lipusza, by oczekiwać tam zbiorowego z Bytowa. Gdy ten wyruszał, dość krótki jeszcze zimowy dzień miał się już ku końcowi i zaczęło się zmierzchać. Ty42-126 dziarsko ruszyła z kopyta i - jak widać - pomocnik akurat dokładał do pieca. Robiąc te fotki miałem jakieś niedobre przeczucie, które już niebawem się niestety potwierdziło. Okazało się, że były to moje ostatnie już zdjęcia kościerskiej maszyny w jej planowej pracy.
1407.jpg
1410.jpg

Ostatnio edytowane: